Schiettent in Amsterdam, Eaters winnen in slotminuut

Amsterdam Tigers Bulldogs Face-Off

Drie duel in de BeNe League met volop treffers. Maar liefst 36 treffers vielen er te noteren. Saillant genoeg was het driemaal Nederland versus België: Amsterdam ontving thuis Luik, Zoetermeer kreeg Leuven op bezoek en Antwerp reisde af naar Geleen.

AMSTERDAM TIGERS – BULLDOGS LUIK 9-7

Een mooie ijshockeyavond ving aan in de Jaap Edenhal. Wat heet, na een minuut spelen had de thuisploeg het scorebord al gevonden! Calvin Pohlman opende de score. Dit leek een voorbode voor veel doelpunten, maar dit bleef de rest van de periode uit. Opvallend waren wel de twee ’too many men onthe ice’ situaties voor Amsterdam Tigers. Het waren twee van de zeven tijdstraffen die in de eerste periode werden uitgedeeld.

En toen begon periode twee. Binnen vijf minuten stond het ineens 2-2, door een goal van Versteeg aan de ene kant en treffers van Virgil Debrassine en Bryan Henry aan de andere. Even ging de storm liggen, maar vijf minuten voor het einde van het tijdsbestek werd het gekkenhuis. Luik liep uit naar 3-5, dankzij Yoren De Smet, Henry en Akim Ramoul, maar in de slotminuten kwam Amsterdam op gelijke hoogte. Ineens stond het 5-5 na veertig minuten ijshockey.

Na de thee was het weer de beurt aan Amsterdam om een voorsprong te verdedigen, door goals van de razendsnelle Ivan Muso (tweemaal) en Jozef Hutar. Maar natuurlijk werd het opnieuw spannend in deze schiettent! Door goals van Ax L Mipas en Jordan Paulus hadden de Bulldogs nog acht minuten om een gelijkmaker te vinden. Die kwam er echter niet. John Versteeg scoorde snel na de aansluitingstreffer met zijn derde van de avond de 9-7. Dichterbij dan 9-7 kwam Luik niet.

LACO EATERS GELEEN – ANTWERP PHANTOMS 6-5

Ook Geleen bleek vanavond een schiettent te worden. In de eerste minuten kwam de thuisploeg los door goals van Vadim Gyesbreghs en Mitch Koumans. Ben van de Bogaert bracht Antwerpen terug, maar een tweede goal van Koumans gaf de Eaters gemoedsrust. Halverwege de tweede periode stond het ineens alweer gelijk. Van den Bogaert en Lukasz Bartak scoorden, waardoor er opeens weer sprake was van een wedstrijd. Nog voor het einde van het tijdsbestek wist Geleen echter een nieuwe voorsprong te claimen, dankzij een tweede goal van Gyesbreghs.

Lang leek het erop dat Geleen er met de 4-3 zege vandoor zou gaan. Leek, want in de slotfase ontstond er ook in Limburg een schiettent. Drie minuten voor tijd maakte Kevin De Winter gelijk, maar stond het binnen een minuut alweer 5-4 voor de thuisploeg dankzij Tom Marx. Met een leeg doel toonden de Phantoms opnieuw hun veerkracht; Bartak bracht de score gelijk in de slotminuut. Dan gaan we verlengen, toch? Helaas niet voor de uitploeg. Een halve minuut voor de zoemer scoorde Luca Heutmakers de winnende en bleef Antwerpen toch nog met lege handen achter.

ZOETERMEER PANTERS – CHIEFS LEUVEN 5-4 (OT)

De Panters wilden maar wat graag de nare nasmaak van de nederlaag in de streekderby tegen HYS wegspoelen. Daar moest Chiefs Leuven het slachtoffer van gaan worden.

Na een ruime zes minuten gespeeld te hebben wist de thuisploeg de score te openen, dankzij een treffer van Scott Alan Wamsganz. Vervolgens moesten de toeschouwers in de Silverdome bijna een half uur aan ijshockey wachten voordat het net weer gevonden werd, maar dat was het waard. Ludek Skop en Thomas Borgman brachten de marge van de thuisploeg naar drie. Maar ook in Zoetermeer was geen voorsprong veilig! In de derde periode ging het over-en-weer met de goals, waardoor het met ruim tien minuten te gaan 4-3 stond in het voordeel van de gastheren. Alec James bracht de Chiefs op gelijke hoogte op de powerplay en dus was er overtime nodig. Een verdiend punt voor beide kanten. In de extra tijd scoorde Ludek Skop zijn tweede van de avond. Het extra punt bleef in Zoetermeer.

Previous Open Dag ijschockeyschool Dordrecht Lions
Next Versteeg en Ramoul gebroederlijk na afloop van doelpuntenfestijn in Amsterdam