Tilburg op krokodillenjacht, toppers in Nijmegen en Den Haag


Duels VRIJDAG fACE-oFF

Goeiedag zeg! Vier duels op het programma, waarvan je er bij drie denkt ‘dat zijn niet de minste’. En dat klopt! We kijken vooruit op de vrijdag, met vier duels op de rol.

CROCODILES HAMBURG – TILBURG TRAPPERS

Ondanks dat Hamburg op de negende stek te vinden is, moet Tilburg wel degelijk op zijn hoede zijn. De Crocodiles kregen vijf keer op rij klop, en zouden de Tilburgers wel eens kunnen gebruiken om die serie te doorbreken. Trappers won het thuisduel met 4-3, dat geeft al aan dat deze pot niet ‘eventjes’ in winst omgezet zal worden. Bovendien moet Hamburg alle zeilen bijzetten om de playoffs niet mis te gaan lopen. Een listige klus? Of business as usual? Om 20:00 uur gaan we van start!

HIJS HOKIJ DEN HAAG – UNIS HEERENVEEN FLYERS

De koploper uit Friesland, reist af naar de koploper op basis van verliespunten. De kraker van dit weekend staat gepland op De Uithof waar HIJS Hokij Den Haag het opneemt tegen UNIS Flyers Heerenveen. In Thialf won Den Haag na een uitstekende plot ijshockey met 3-2 van Flyers. De Friezen zullen niet nogmaals willen verliezen, anders slaan de Hagenaars een klein gaatje. Een duel om naar uit te kijken op voorhand. Heerenveen lijkt op stoom, Den Haag lijkt de belangrijkste uitdager. Wie pakt de zege in de residentie? 20:30 uur puck drop!

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – LACO GELEEN EATERS

De verrassing van dit seizoen vinden we in Gelderland. AHOUD Devils Nijmegen staat op een meer dan keurige tweede plek, en ontvangt nummer drie Laco Eaters Geleen. Een regelrechte topper in het Triavium dus vanavond. De Devils hebben een marge van acht treffers, want in punten (21) staan de ploegen gelijk. Geleen zal aan de bak moeten om de ambities op peil te houden, AHOUD zal met hand en tand het goed lopende seizoen verdedigen. Een mooie clash die om 20:30 uur in gang wordt gezet.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – ZOETERMEER PANTERS

Trappers 2.0 ontvangt op de eigen Stappegoor Zoetermeer Panters. Panters komt weer in actie na de ontzettend zware week, waarin de gehele BeNe League een gepast gebaar maakte met een minuut stilte. De keiharde realiteit is dat de mannen het ijs weer op moeten, en in Tilburg een tegenstander treffen die op eigen ijs een ‘pain in the ass’ is voor veel ploegen. Pakt Zoetermeer gelijk goed de draad op, op jacht naar een playoff plek? Of licht Tilburg de Zoetermeerders pootje? Om 20:30 uur gaat ook dit duel gestart worden.

Previous Matthew Tkachuk (Calgary Flames) een duel geschorst
Next Seinen op groen: Seattle lijkt de 32e NHL franchise te worden