Pittsburgh pakt koppositie in Metropolitan divisie af van Washington

Afgelopen nacht waren er zeven duels in de NHL. Waarbij Nashville en Toronto dure punten lieten liggen in strijd om de wild card c.q. play-off plekken. Pittsburgh en Philadelphia deden juist goede zaken. De update krijgt u van Cor Machielsen.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 4-3

Na veertig minuten was de stand 1-3. Vervolgens kwamen er drie unanswered goals van Detroit om de hoek kijken. Waarvan twee door Andreas Atanasiou.

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 1-4

Carolina herstelde zich goed van de nederlaag tegen de Oilers door te winnen op bezoek in Nashville. Daarnaast scoorde Sebastian Aho voor de tiende keer in tien wedstrijden die nu op een wild card plek staan.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 7-4

Vier keer scoren binnen drieënhalve minuut. Dat deden de Senators tussen de veertiende en zeventiende minuut nadat eerst de Sabres een 2-0 voorsprong hadden gepakt. Voor Ottawa scoorde Artem Anisimov en Jean-Gabriel Pageau ieder twee keer.

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 5-1

Met maar vijftien schoten op doel scoorde de Flyers toch vijfmaal. ‘Elvis has left the building’ werd wel bewaarheid voor Elvis Merzlikins. Het was alweer de zesde nederlaag op een rij voor Columbus.

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 5-2

Vier punten voor Sidney Crosby, en rookie Anthony Angello scoorde zijn eerste NHL-goal voor Pittsburgh. Daarentegen scoorde Auston Matthews zijn 43ste goal van het seizoen voor de Leafs. Die daarmee hun derde nederlaag in vijf wedstrijden lijden.

St. Louis Blues – New Jersey Devils 3-0

Met de trade van drie ervaren krachten voor first en second round picks en veelbelovende talenten kun je wel zeggen dat de rebuild van New York gestaag plaats gaat vinden. Goalie Jordan Binnington van de Blues hoefde maar zeventien keer een puck te stoppen om een shutout te maken. Ivan Barbashev scoorde twee keer voor St. Louis.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 6-3

Zonder de deze week getrade Tyler Toffoli verloren de Kings op bezoek in Winnipeg. Bovendien haalde Blake Wheeler en Nikolaj Ehlers ieder drie punten voor de Jets, die door het verlies van Nashville nu vlak onder Arizona staan die de tweede wild card plek innemen in de Western Conference.

Previous Tilburg Trappers King of the North na ruime winst op runner-up Herner EV
Next Eerste Divisie: de play-offs zijn begonnen!