Favoriet BeNe League, Communicatie rond blessures, Covid-19 en Sprong


Er waren kritische geluiden te horen over (het gebrek aan) communicatie van Tilburg Trappers inzake de blessure na de rentree van Ryan Collier. Moeten clubs hier openlijk over communiceren of moeten de clubs de privacy van de speler voorop stellen?

ERA Renomar HYC Herentals Luik Bulldogs
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Jeroen: Het is natuurlijk prettig om als supporter op de hoogte te zijn. Maar je loopt nu eenmaal tegen de privacy wetgeving aan. Als je kijkt naar de NHL doen ze het niet anders. Daar spreken ze ook over ‘upper body’ of ‘lower body’ injuries. Pas als er een langdurige blessure is, kiezen zij ervoor om soms open kaart te spelen, maar lang niet altijd.

Jacco: Supporters hebben natuurlijk wel het recht om te weten wat er aan de hand is. Tot op zekere hoogte. Tegelijkertijd is het zeker ook van belang om de privacy te waarborgen. Dat is altijd een lastig verhaal, maar ik neem aan dat de Trappers overleg hebben gehad hierover en toen bepaald hebben welke strategie ze zouden hanteren in de communicatie naar buiten toe.

Tekst gaat verder onder de video

Cindy: Is altijd een dubio. Wat gaan we delen aan informatie en wat houden we intern? Supporters maken ook een groot deel uit van een club en hebben ook recht op antwoorden. Maar er is ook de privacywet! Moeilijke beslissing soms.

Cor: Heel simpel. De nieuwe privacywetgeving verbiedt dat. Als een speler zijn blessure niet bekend wil maken, mag de club of de pers dat al helemaal niet.

Previous Coronavirus ook bottleneck voor NHL?
Next In Zweden is het reguliere seizoen klaar, play-offs gaan (voorlopig) nog door