Washington met Sprong verslaan Nashville, 500 goals Crosby

NHL FAce

Dag 120 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder de vijfhonderdste goal voor Pittsburgh captain Sidney Crosby, Daniel Sprong die met Washington Nashville versloeg en Dallas wat de point streak van Colorado beëindigde. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 2-5

De derde overwinning op een rij voor de Oilers onder nieuwe coach Jay Woodcroft. Evander Kane scoorde een Gordie Howe hattrick. Goal, assist en een flinke klap tegen het hoofd van Brendan Lemieux die gelijk gestrekt ging.

Ottawa Senators – St. Louis Blues 2-5

Robert Thomas pakt drie punten voor de Blues (1G, 2A).

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 5-4 OT

Goal nummer 500 voor Sidney CrosbyEn drie unanswered goals voor Pittsburgh zorgde voor de twee punten.

Buffalo Sabres – New York Islanders 6-3

Twee goals voor Buffalo Victor Olofsson die dertig wedstrijden niet gescoord had. De derde nederlaag op een rij voor de Islanders.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 3-6

Vijf unanswered goals voor de Lightning en Dawson Mercer pakt drie punten voor de Devils (1G, 2A).

New York Rangers – Boston Bruins 2-1 SO

Na 65 minuten was het nog steeds 1-1. Negen rondes duurde de shootouts en K’Andre Miller zorgde voor het bonuspunt.

Nashville Predators – Washington Capitals 1-4

Voor het zestiende seizoen op een rij scoorde Alexander Ovechkin minimaal 30 goals. Daniel Sprong had bijna twaalf minuten ijstijd en kwam tot een schot op doel. Caps coach Peter Laviolette pakte zijn zevenhonderdste overwinning.

Calgary Flames – Columbus Blue Jackets 6-2

Tyler Toffoli scoorde een goal bij zijn debuut in Calgary. Drie punten voor Elias Lindholm (1G, 2A) en alweer de zevende overwinning op een rij.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 1-4

De negentien game point streak van Colorado is gestopt door Dallas. Twee goals voor Joe Pavelski.