Hernieuwd Mechelen wint in Leuven


Na een grondige evaluatie in de strijd om de BeNe League Cup kwam naar boven dat Mechelen te veel goals tegen kreeg. Vandaar dat ze hebben geïnvesteerd in twee nieuwe goalies. En voorlopig betaald zich dat uit. Het was al te zien in de halve finales van de Belgische beker tegen Herentals.

LEES OOK: Herentals wint in overtime van Mechelen en gaat naar Frozen Final

Chiefs Leuven – Mechelen Golden Sharks 3-5

Na tien minuten in de eerste periode werd de score geopend. Cas Staps en Eneas Palmaerts  konden uitbreken. En na een breetepass van Staps kon Palmaerts ongehinderd in de verre hoek scoren. Het was de enige goal in de eerste periode. Foutief uitverdedigen in minuut 27 van Leuven kwam ze duur te staan. Men kreeg de puck het verdedigingsvak niet uit en Roberts Baranovskis. Wist Palmaerts te vinden en die kon van dichtbij Leuven goalie Jelle Lievens voor de tweede keer met een puck te passeren.

Nog geen twee minuten later ging Leuven met drie man richting de goal en werd de kans nog gemist maar een aantal tellen later lukt ook Mechelen. Niet de puck uit het verdedigingsvak te krijgen en Alec James kon de puck over de vanghandschoen van goalie Riku Christian Lindroos te plaatsen. Maar lang konden de mannen uit Leuven niet genieten van de aansluitingstreffer. Want nog geen minuut later lag de 1-3 in het net. Een cross pass van Cas Staps naar Eneas Palmaerts die een strakke pass bij de verre paal staande Ben van den Bogaert kon afleveren en die hoefde maar een klein tikje te geven voor de 3-1 voorsprong.

kon Leuven nog terugkomen in de derde periode?

Een mooie opbouw van achteruit van Boris Kolyasnikov bezorgde de puck bij Grayden Gottschalk waarna de puck bij Jacob Payette  terecht kwam en die had een mooie wrap arround in gedachte. Wederom de aansluitingstreffer voor Leuven. Toen waren er pas vijf minuten gespeeld in de derde periode. Beide teams hadden kansen maar beide goalies hielden het spannend. Tot zes minuten voor tijd. Boris Adriaenssens won het duel aan de boarding Sandro Bosmans vond Verners Egle en die had een mooie backhand forehand move en wist zo weer twee goals verschil op het Leuvense scorebord te zetten.

Drie keer scheepsrecht moet Grayden Gottschalk gedacht hebben want hij maakte de derde aansluitingstreffer. Een kans voor Mechelen werd nog afgeslagen maar met drie passes kon Shaun Dosanjh, Basim Laermans vinden en die vond de opstomende Gottschalk en met een hard en laag schot maakte hij het weer spannend in de laatste drie minuten. Leuven pakte een time-out en ging zonder goalie verder. Ben van den Bogaert kreeg de puck naast de goal van Mechelen en hij schoot hem met een lob in de Leuvense goal. Een applaus waardig. En winst voor Mechelen.

#12 Ben van den Bogaert Foto: Robert Bos

 

Previous Nederland verpulvert Thailand met recordzege
Next Sprong verliest met Detroit, terugkeer Dubas in Toronto werd nachtmerrie