Dames U18 België veroveren brons na winst tegen Mexico


De laatste dag van het IIHF wereldkampioenschap divisie II B. IJsland is wereldkampioen en promoveert. Het zilver is voor Nieuw Zeeland en het brons is voor België

LEES OOK: Dames U18 België op weg naar medaille na winst op Nieuw Zeeland

België – Mexico 4-2

De Belgische dames moesten na de eerste periode nog flink aan de bank want aan het eind van de eerste periode pakte Mexico de voorsprong. België kreeg de puck maar niet het verdedigingsvak uit aan het eind van de eerste periode. En na wat gepriegel kon Rebeca Andrade Castro de puck oppakken van buiten naar binnen schaatsen en van dichtbij Anouk Belmans (HYC Herentals) verslaan. Na de eerste twintig minuten stond België nog met lege handen. Ook qua schoten was het even schrikken namelijk 13-om-3 in het voordeel van de Mexicaanse dames. Maar er waren nog veertig minuten te gaan.

De Belgische dames kwamen als herboren uit de kleedkamer na de eerste pauze. Binnen twee minuten was de stand alweer gelijk getrokken. Fenna Sempels (HYC Herentals) schoot van afstand naast de goal en de terug stuiterende puck werd opgepikt door Linnore Saunders (IHC Leuven) en die wist de puck achter de Mexicaanse goalie Nicole Duenas te krijgen voor de 1-1. Nog geen twee minuten later pakten de Belgische dames de voorsprong. Een schot vanaf links werd door de goalie van Mexico niet al te best verwerkt en Anais Lambrechts (Haskey Hasselt) kon van dichtbij de 2-1 maken. Het eremetaal was na veertig minuten heel dichtbij. In de tweede periode was België ook een stukken beter 16-om-9 in het Belgisch voordeel.

Brons of niets?

Weer maakte de Mexicaanse dames het in de derde periode spannend. Na twee minuten mag Fenna Sempels voor hooking naar de strafbank. Drie pogingen had Mexico nodig om goalie Anouk Belmans te passeren. Twee keer wist ze de puck te stoppen maar bij de derde poging van Daniela Cuena werd de stand 2-2. Nog steeds voldoende voor het brons voor de Belgische dames. Met nog tien minuten te gaan pakte een overtreding van een van de Mexicaanse dames te hard uit. Een vijf minuten powerplay voor België. Het leverde de 3-2 voorsprong op. Louise Paulissen (Geleen Smoke Eaters) kon vanaf de face-off cirkel uithalen en zo de 3-2 voorsprong pakken. Mexico ging in de slotminuten alles of niets spelen met de goalie van het ijs. Een minuut voor tijd schoot Ans van Hoof (HYC Herentals) ter hoogte vanaf de spelersbank de 4-2 binnen op het lege doel. Brons is de prijs voor België.

Screenshot IIHF Live Stream

 

 

Previous België opent U20 wk met winst op Chinese Taipei
Next Tilburg verslaat Leipzig in slotminuten en hijgt Essen in de nek voor plek twee