Carolina, Colorado zijn door, Nashville, Toronto overleven game vijf


carolina
Foto: Twitter Colorado Avalanche

Vier wedstrijden in de eerste ronde play-offs van de NHL waarbij Toronto en Nashville game vijf overleefde en Carolina en Colorado door zijn naar de tweede ronde waardoor New York Islanders en Winnipeg Jets op vakantie kunnen.

de tekst gaat verder onder de handshake video’s

LEES OOK: Florida door, Dallas trekt stand gelijk tegen Vegas

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1-2 OT (stand in de series 3-2 BOS)

De Toronto Maple Leafs hielden hun playoff-hoop levend door de Boston Bruins te verslaan met een zenuwslopende 2-1 overwinning in overtime in Game vijf. Matthew Knies scoorde binnen drie minuten in overtime. Het ontbreken van Auston Matthews had dus geen invloed op het resultaat. Voor Toronto wants het een do or die wedstrijd en zo speelden ze ook. Jake McCabe scoorde zijn eerste play-off goal waarna Bruins Trent Frederic gelijk maakte. Dat alles was nog in de eerste periode. In periode twee en drie waren beide goalies goed op dreef. Jeremy Swayman stopte voor de Bruins negentien schoten (.939) en Joseph Woll (.964) stopte er voor de Leafs 22 in de laatste veertig minuten van de reguliere speeltijd. Hij kreeg de bijnaam ‘The Wall’ in deze wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – New York Islanders 6-3 (CAR wint series 4-1)

De Carolina Hurricanes stuurden de New York Islanders naar huis met een 6-3 overwinning in game vijf. De mannen die het verpesten voor de Islanders waren Carolina Jack Drury en Stefan Noesen, die slechts acht seconden na elkaar scoorden in de derde periode, waardoor Carolina hun greep op de Islanders verstevigden en uit de playoffs elimineerden. Drury brak de impasse en bracht de Hurricanes op een voorsprong van 4-3 met een goal vanaf de linker face-off cirkel, nadat een schot van Brady Skjei van richting was veranderd via de skate van Islanders verdediger Alexander Romanov. Direct na de face-off tikte Noesen de puck in het open net, nadat Islanders doelman Semyon Varlamov uit zijn doel was gekomen om een dump-in van Skjei te onderscheppen, maar de puck ketste terug in het spel.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 3-6 (COL wint series met 4-1)

Mikko Rantanen scoorde twee goals in de derde periode, waarmee hij de Colorado Avalanche naar een 6-3 overwinning leidde. En de Winnipeg Jets uitschakelde in game vijf. Rantanen’s eerste goal van de playoffs zette Colorado weer op voorsprong met 4-3. Hij veranderde een schot van Devon Toews vanaf de blauwe lijn  van richting bij het doel. Zijn tweede goal, op aangeven van Nathan MacKinnon tijdens een 2-op-1 breakaway, gaf de Avalanche een 5-3 voorsprong. Valeri Nichushkin, Yakov Trenin en Artturi Lehkonen scoorden de andere goals voor de Avalanche. Alexandar Georgiev stond goed te keepen met 34 reddingen (.944), terwijl MacKinnon en Toews elk twee assists toevoegden aan de wedstrijdsheet.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Nashville Predators (stand in de series 3-2 VAN)

Alexandre Carrier scoorde de beslissende goal zeven minuten voor tijd van de derde periode en de Nashville Predators kwamen terug van een achterstand en de eliminatie werd voorkomen met een 2-1 overwinning tegen de Vancouver Canucks in game vijf. Carrier ontving een pass van Gustav Nyquist en scoorde laag en hard aan de blocker side op Canucks-goalie Arturs Silovs. Carrier’s goal kwam nadat Josi de 1-1 maakte met een power-play goal aan het begin van de derde periode nadat hij op de breakaway was gestuurd door Filip Forsberg. Zijn eerste deke werd gestopt, maar de puck rolde toch onder Silovs door. Forsberg had twee assists en goalie Juuse Saros (.950) maakte negentien reddingen voor de Predators. Nikita Zadorov scoorde en Silovs (.905) maakte twintig reddingen in zijn tweede NHL-playoffstart voor de Canucks. Op naar game zes in Nashville.

 

Previous Nederland verliest ook van Litouwen maar scoort wel
Next Ook Estland is te sterk voor Nederland, vierde nederlaag op rij