Toronto verslaat Boston, op naar game zeven


Een wedstrijd afgelopen nacht in de eerste ronde van de play-offs NHL was game zes tussen Toronto en Boston. Toronto dwong game zeven af na winst.

LEES OOK: Edmonton naar tweede ronde, Dallas staat op matchpoint

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 2-1 (stand in de series 3-3)

Het zag er allemaal goed uit voor de Boston Bruins nadat ze een 3-1 voorsprong hadden gepakt in de series en er onderling bonje was tussen de spelers van Toronto. Maar een aantal dagen later is het 3-3 in de series en is er een vergelijk te trekken met vorig seizoen. Toen verloren de Bruins in de eerste ronde van Florida na ook een 3-1 voorsprong. Nog steeds zonder Auston Matthews, al lijkt het team stabieler zonder hem, won Toronto door twee goals van William Nylander. Al mag de rol van goalie Joseph ‘the Wall’ Woll ook niet onderbelicht blijven. Hij werd ook de first star met een save percentage van .957.

In de eerste periode was de schotenverhouding 12-om-1 in het voordeel van de Leafs. Beide Leafs goals vielen laat in de tweede en derde periode. Pas in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kon Morgan Geekie voor Boston Woll passeren. Zondagochtend 02:00 uur Nederlandse tijd. Game Seven it is. Who will live and who will die?

 

Previous Edmonton naar tweede ronde, Dallas staat op matchpoint
Next Nederland degradeert naar 2A na verlies tegen Spanje