Todd Warriner, de nieuwe coach van Tilburg Trappers


In een opmerkelijke zet heeft Tilburg Trappers aangekondigd dat Todd Warriner de nieuwe hoofdcoach wordt. Met een aardige staat van dienst als speler en coach lijkt Warriner de perfecte kandidaat te zijn om de fakkel over te nemen van Doug Mason, die als clubcoach met pensioen gaat.

LEES OOK: Waterloo voor Tilburg in game vijf bij Weiden

De connectie tussen Warriner en Mason gaat diep. Beide heren werkten samen bij Kölner Haie in Duitsland, waar Todd de kneepjes van het vak leerde onder Doug’s begeleiding. Deze connectie bleek cruciaal te zijn in de beslissing van René de Hondt, de technisch manager van Tilburg Trappers, om Todd aan boord te halen. “Warriner stond bovenaan mijn shortlist,” verklaarde De Hondt, “en na verschillende gesprekken met hem heb ik het gevoel dat hij de juiste man voor ons is.”

De indrukwekkende carrière van Warriner spreekt voor zich. Met vijftien jaar professioneel ijshockey op zijn naam, waarvan negen seizoenen in de NHL, heeft hij een schat aan ervaring om op terug te vallen. Zijn tijd als assistent-coach bij de University of Windsor voegt daar nog een extra laag van expertise aan toe. Maar het is niet alleen zijn ervaring als coach die hem onderscheidt; als speler heeft Warriner maar liefst 474 wedstrijden gespeeld in de NHL, met 65 goals en 89 assists, een indrukwekkende prestatie op zich. Zes jaar Toronto Maple Leafs, twee jaar Tampa Bay Lightning, een jaar Phoenix Coyotes en twee jaar Vancouver Canucks. Warriner won een zilveren medaille op de Olympische spelen van 1994 met team Canada.

Todd Warriner in actie voor team Canada in Lillehammer 1994

Europa en weer terug naar Canada

Na een succesvolle carrière in Noord-Amerika trok Warriner in 2003 voor het eerst naar Europa, waar hij zijn hockey intelligentie tentoonspreidde bij clubs in Finland, Zwitserland en Duitsland.  Zijn terugkeer naar Canada markeerde het begin van een nieuwe fase in zijn carrière, waarin hij zijn kennis en ervaring inzette als presentator en analist bij Sportsnet. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en Warriner vond zichzelf al snel weer terug op het ijs, dit keer als hoofdcoach van Hannover Indians in de Oberliga in Duitsland. Zijn record van 14-7-2 spreekt voor zichzelf.

Nu staat Warriner voor een nieuwe uitdaging in Tilburg, waar hij de taak op zich neemt om Tilburg Trappers naar nieuwe successen te leiden. Met zijn staat van dienst en zijn passie voor het spel lijkt hij de perfecte man te zijn voor deze klus.

wat beelden van Todd op youtube

Previous Duitsland, Zwitserland, Zweden en Tsjechië starten met een overwinning
Next Florida ramt Boston aan de kant, Edmonton trekt stand gelijk