Carolina pakt strohalm, Dallas wint bij Colorado


Foto: Twitter Carolina Hurricanes

Wederom twee wedstrijden in de NHL play-offs tweede ronde. Wedstrijd vier in Carolina was a matter of life and death voor de Hurricanes. De doodgravers stonden buiten al met de kist te wachten om Carolina uit de play-offs te dragen. Deze game vier moest gewonnen worden. Het werd een strijd tot diep in de derde periode. Carolina overleefde game vier en gaat nu met een 3-1 achterstand in de serie voor game five naar de Big Apple. De doodgravers tikten na afloop de volgende bestemming in hun navigatiesysteem: Madison Square Garden, New York City.

Tijdens game drie in Denver sloeg Dallas met dodelijke precisie toe. Hoe dominant de Avalanche ook waren, aan het einde van periode drie ging Colorado met een 1-4 nederlaag de bietenbrug op. Dallas leidt de series nu met 2-1. Tijdens game vier (de tweede thuiswedstrijd van de Avalanche) kan Dallas rustig afwachten. De druk op bij Colorado staat er nu vol op. Bij weer een nederlaag volgt een elimination game in Dallas.

LEES OOK: Florida ramt Boston aan de kant, Edmonton trekt stand gelijk

Carolina Hurricanes – New York Rangers 4-3 (stand in de series 3-1 NYR)

De opdracht voor Carolina was duidelijk: versla Rangers goalie Igor Shesterkin (27 saves, 0.871%) en er is kans om te overleven. De Hurricanes slaagden met een klein stormpje in de slotfase. Maar liefst vier treffers moest de deze keer niet zo “verschrikkelijke” Shesterkin incasseren. Toch werd het een narrow escape voor Carolina. Tot twee keer toe verspeelden de Canes een voorsprong van twee goals. Bij Carolina stond Freddie Andersen (22 saves, 0.880%) weer op doel. Ook hij kon het verschil niet maken. Het was uiteindelijk een verdediger die New York van een clean sweep beroofde. Ruim drie minuten voor tijd lukte het Carolina-defenseman Brady Skjei (goal en één hit) om tijdens een powerplay het ondertal van de Rangers definitief te verslaan in game vier.

 

Colorado Avalanche – Dallas Stars 1-4 (stand in de series 2-1 DAL)

De eerste thuiswedstrijd van Colorado moest en zou de voorsprong in de serie opleveren. Maar Dallas gedroeg zich als een slang in het hoge gras. Glibberend en glijdend ontsnapten de Stars aan de hand van topgoalie Jake Oettinger (28 saves, 0.966%) aan een lawine van Colorado-aanvallen. Ondertussen sloeg Dallas met enkele giftige tegenaanvallen toe. Rookie center Logan Stankoven (twee goals) opende de score voor Dallas en deed in periode drie met de tweede empty net goal het licht definitief uit in game drie te Colorado. Het waren Stankoven zijn eerste play-off goals uit zijn carrière in de NHL. Collega-center Tyler Seguin (twee goals) scoorde de 1-2 en leverde in periode drie met de 1-3 de eerste empty net goal. Bij de Avalanche was goalie Alexandar Georgiev de minst slechtste (19 saves, 0.905%). Het is alarmfase drie in Denver.

 

 

Previous Comeback Tsjechië tegen Noorwegen, U.S.A. verslaat Duitsland
Next Finland declasseert Groot Brittannië, Zweden, Zwitserland en Canada nog zonder puntverlies