Dallas op matchpoint, Carolina pakt weer een strohalm


Foto: Twitter Carolina Hurricanes

Weer twee wedstrijden in ronde twee van de NHL play-offs. Gaan de New York Rangers ineens choken? Carolina won voor de tweede keer op een rij en mag thuis nu een game zeven afdwingen. En Dallas had geen moeite met Colorado. De Stars hebben nu matchpoint te pakken. Colorado moest aantreden zonder Valeri Nichushkin die zes maanden in het NHLPA programma gaat zonder salaris. En hij was daar al eerder behandeld.

LEES OOK: Florida op matchpoint, Edmonton loopt zich stuk tegen Vancouver

New York Rangers – Carolina Hurricanes 1-4 (stand in de series 3-2 NYR)

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Carolina stond al met een been buiten de play-offs, want na veertig minuten was de stand 1-0 voor de Rangers. Een shorthanded goal via Jacob Trouba. Maar in de derde periode was Igor ‘de verschrikkelijke’ Shesterkin niet meer zo verschrikkelijk. Hij werd binnen negen minuten drie keer gepaseerd. De orkanen kwamen van  Jordan Staal, Evgeny Kuznetsov en Jordan Martinook. Zij wisten de puck in het netje te krijgen. Er was ook nog een empty netter van Martin Necas zodat de Hurricanes in de eigen PNC Arene te Raleigh game zeven kunnen afdwingen of met vakantie kunnen.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Dallas Stars 1-5 (stand in de series 3-1 DAL)

Special teams maakte het verschil in deze wedstrijd. Rookie Wyatt Johnston scoorde twee keer voor Dallas. Een maal shorthanded en een powerplay goal. Toen was de stand 0-2. Miro Heiskanen maakte er 0-3 van waarna Casey Mittelstadt er 1-3 van maakte. Maar in de derde periode lukte Colorado het niet om te scoren ondanks een overwicht qua schoten op goal en was het Dallas wat nog twee keer doel trof.

Previous Zweden overklast Duitsland, Tsjechië verliest met shootouts van Zwitserland
Next Boston wint game vijf, Edmonton trekt stand gelijk tegen Vancouver