Florida en Dallas naar Conference Finals


Foto: Twitter Florida Panthers

Bijltjesdag was het vannacht in de USA tijdens ronde zes in beide series. Boston leek met botte schaatsen de slanke, scherpe, soepele panters uit Florida te moeten bestrijden. Nooit maakten de Bruins aanspraak op de overwinning. In Denver liep Colorado zich stuk op de muur uit Dallas. Een druk avondje voor de doodgravers van de NHL.

LEES OOK: Rangers naar Eastern Conference Final, Vancouver pakt matchpoint

tekst gaat verder onder de twee handshake video’s

LEES OOK:

Boston Bruins – Florida Panthers 1-2 (FLA wint series 4-2)

Tussen willen en kunnen zit een oceaan van kwaliteit. Dat is de conclusie van game zes in Boston. De Bruins-society wilde zo graag de Stanley Cup maar het team onder aanvoering van captain Brad Marchand (nul goals, nul assists en één schot op doel) is simpelweg niet goed genoeg. Marchand oogde allesbehalve fit en dat roept de vraag op waarom coach Jim Montgomery (wiens positie nu ook wankelt) ”the Bradman” liet starten. Waren de Bruins onder aanvoering van verdediger Charlie McAvoy  (-1, drie hits) tijdens game five nog een vechtmachine, vannacht konden de beren simpelweg niet tegen de katers op.

Met een shots on goal-verhouding van 23-28 is het hele verhaal al verteld. Nooit kwam Florida echt in de problemen. Panthers-goalie Sergei Bobrovsky (22 saves, 0.957%) was in topvorm en zijn medepanters op het ijs wachten geduldig totdat de Boston tekenen van vermoeidheid begon te vertonen. Defenseman Gustave Forsling (goal) scoorde op aangeven van de ongrijpbare center Anton Lundell (goal en assist) en velde zo in periode drie het vonnis: 1-2 en dus 2-4 in de series. Boston is out en de Panthers gaan op weg naar New York. Daar wacht roofdieren uit Sunrise een jachtpartij van de Rangers tijdens de Eastern confernece-final.

tekst gaat verder onder de video

 

Colorado Avalanche – Dallas Stars: 1-2 OT2 (DAL wint series met 4-2)

Jake huilt en Jake lacht. Het was Dallas-goalie Jake Oettinger (29 saves 0.967%) die in game five matig presteerde en zo de Avalanche de tweede overwinning in de serie aanreikte. In een kolkende Ball-Arena te Denver was Oettinger vannacht tijdens game zes echter weer de absolute held voor de Stars. Zijn onverzettelijkheid, rust en superieure reactievermogen waren de oorzaak van de eliminatie van Colorado. In een zenuwslopende strijd werd pas in de tweede overtime het vonnis voltrokken.

Dat had al in de eerste overtime moeten plaats vinden maar om onbegrijpelijke redenen werd een goal van Dallas-winger Mason Marchment (acht hits) afgekeurd wegens goalie-interference van Matt Duchene (goal en assist). Kijk het zelf maar terug. Dallas werd daar bestolen. De Stars bleven kalm en sloegen uiteindelijk via uitblinker Duchene toe in de tweede overtime. 1-2, 2-4 in de serie en game over voor Colorado. De Stars gaan uitrusten en kijken of de Canucks vannacht titelfavoriet Edmonton op vakantie sturen of dat er nog een game seven komt voor the  battle of Canada.

 

Previous Oostenrijk verrast Finland, USA, Zweden en Canada winnen
Next Duitsland walst over Kazachstan heen, sprookje voor goalie Murray van Polen