Edmonton domineert Vancouver in game zes


Edmonton
Foto: Twitter Edmonton Oilers

.Game six in de laatste play-off serie ronde twee van de NHL betrof ‘the battle of Canada’, en zal de geschiedenis in gaan als de Edmonton Massacre. De Oilers lieten Vancouver in periode één rustig spartelen maar sloopten in periode twee en drie de zo geroemde defensie van de Canucks. Edmonton had niet eens goals van de big boys nodig om de Orka’s op de barbecue te krijgen. Naast het feit dat er dus een heerlijke do or die game seven in Vancouver op ons wacht, was er nog meer Canadees hockeynieuws. De Toronto Maple Leafs zullen komend seizoen door Craig Berube geleid worden. De Stanley Cup winnende coach (St. Louis) volgt de ontslagen Sheldon Keefe op.

LEES OOK: Florida en Dallas naar Conference Finals

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 5-1 (stand in de series 3-3)

Aan de hand van Koning, Keizer en Admiraal Connor McDavid (drie assists) werden de 18.347 toeschouwers uit Edmonton op een galavoorstelling getrakteerd. Daar waar de Canucks al vijf wedstrijden lang zand wisten te strooien in de aanvalsmachine van Oilers. Was er vanaf periode twee geen houden meer aan. Met een shots on goal-verhouding van 27-15 wordt duidelijk dat de Canucks vooral achter de Oilers aan schaatsten. Daar waar Leon Draisaitl wederom opzichtig faalde in de afwerking. Nam Ryan Nugent Hopkins (goal en twee assists) de honneurs waar als scherpschutter voor Edmonton. De openingsgoal werd gescoord door rookie Dylan Holloway waarop de commentator er mooi van maakte “Holloway did put the puck away.” Opvallend in deze wedstrijd was het feit dat alle vijf de goals van Edmonton waren 5-on-5 goals. Er zat geen enkele powerplay goal bij.

Voeg daar wederom een kanonskogel van Evan “Bouchbomb” Bouchard (goal, twee assists en een +4) aan toe en het recept voor gegrilde Orka kan zo in elk kookboek. Oilers-goalie Stuart Skinner keerde terug en was het vertrouwen van coach Kris Knoblauch helemaal waard. Met vijftien saves (0.933%) had hij weliswaar een rustige avond maar met name in periode één hield hij zijn team in de race voor game seven. Canucks-goalie Artur Silovs kende zijn eerste matige wedstrijd deze play-offs: 22 saves en een 0.815%. Op naar Vancouver waar de Orka’s in hun eigen territoriale wateren Edmonton aan stukken willen bijten. Gaat dat lukken of harpoeneren Keizer McDavid en zijn matrozen de killerwhales voordat ze kunnen bijten?

 

Previous Duitsland walst over Kazachstan heen, sprookje voor goalie Murray van Polen
Next Zwitserland declasseert Denemarken, Tsjechië dendert door