Florida wint game een op bezoek bij de New York Rangers


Foto: Florida Panthers Twitter

In de NHL is het nu tijd voor de Eastern en Western Conference Finals. Vannacht trapten Florida Panthers en de New York Rangers af in East. Florida kwam zag en overwon in het idyllische Madison Square Garden.

LEES OOK: Edmonton naar Western Conference Finale na zege op Vancouver in game 7

New York Rangers – Florida Panthers 0-3 (stand in de series 1-0 FLA)

Dat de Panthers wonnen op bezoek bij de Rangers werd mede mogelijk gemaakt door een sterk optreden van goalie Sergei Bobrovsky, die 23 reddingen maakte, waaronder elf in de derde periode. Dit was Bobrovsky’s tweede shutout in 82 Stanley Cup play-off wedstrijden (76 starts).

De Panthers, de nummer een uit de Atlantic Division. Had naast Bobrovsky nog twee zeer aanwezige spelers met Matthew Tkachuk en Carter Verhaeghe. Zij scoorden ieder een goal en gaven een assist. Ondanks het fysieke spel van de Rangers waren de Panthers niet onder de indruk.

Igor Shesterkin, de goalie van de Rangers en de nummer een uit de Metropolitan Division, maakte 24 reddingen, maar kon niet voorkomen dat zijn team de eerste wedstrijd verloor.

Tkachuk opende de score voor de Panthers met een goal in de slotfase van de eerste periode. Hij scoorde vanuit de linker face-off cirkel na een pass van Gustav Forsling tijdens een snelle aanval.

In de derde periode leek Oliver Ekman-Larsson de voorsprong van de Panthers te vergroten naar 2-0, maar de Rangers vroegen om een video check in verband met goalie interference. Na een video review werd het doelpunt afgekeurd omdat Ryan Lomberg inderdaad Shesterkin hinderde.

Ondanks deze domper slaagden de Panthers erin hun voorsprong te verdubbelen met nog vier minuten te spelen in de derde periode. Shesterkin verliet zijn goal en probeerde de puck langs het plexiglas weg te werken, maar Verhaeghe kreeg de puck te pakken en stuurde een pass naar Tkachuk die dank u wel zei en de 2-0 scoorde. Sam Bennett zorgde met een empty netter voor de 3-0 eindstand.

Previous Canada verslaat Tsjechië in overtime, Zweden als enige zonder puntverlies
Next Daniel Sprong "Big points for your money"