Edmonton wint op bezoek bij Dallas na tweede overtime


Foto: Jerome Miron USA Today Sports

Game een van de NHL Eastern Conference Final vond plaats in Texas en beide teams maakten er een overtime thriller van. Play-Off hockey at its finest.

LEES OOK: Florida wint game een op bezoek bij de New York Rangers

Dallas Stars – Edmonton Oilers 2-3 2OT (stand in de series 1-0 EDM)

Oilers-coach Kris Knoblauch nam laat in de herfst van 2023 de Oilers onder zijn hoede. Het team stond op dat moment op plek nummer 31 (!) in de NHL. Het is mei 2024 en de Oilers are dominating the game. In een wat stroeve eerste periode kwamen Dallas en Edmonton niet tot scoren. In periode twee en drie barstte de strijd in volle hevigheid los. Dankzij Leon Draisaitl (goal) en Zach Hyman (goal) namen de Oilers makkelijk afstand van de Stars. Dankzij een ketser van Oilers defenseman Brett Kulak (assist) kreeg Dallas-center Tyler Seguin (twee goals) een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer.

Een sterk keepende Stuart Skinner (31 saves, 0.939%) werd overvallen door de plotselinge kans en moest voor het eerst vissen: 1-2. Terwijl de Oilers in periode drie kans op kans verprutsten.  En radeloos werden van de reddingen van Stars-goalie Jake Oettinger (35 saves, 0.921%), sloeg Dallas ruim drie minuten voor tijd toe. Wederom werd Tyler Seguin over het hoofd gezien en hij kon van dichtbij fluitend het bijna lege net met de puck vullen: 2-2. Het was tijd voor overtime.

overtime

De Oilers toonden in overtime één weer hoe sterk hun penaltykill is: ze overleefden een vier minuten penalty van Koning Keizer Admiraal Connor McDavid (goal en assist) die al na zeventien seconden in de sin bin verdween. McDavid was woest over die straf: “wat had ik moeten doen? Het was een ongelukkige botsing! Zijn gezicht komt naar beneden, mijn stick ging niet omhoog! Ik ben zo blij dat de jongens die penalty hebben gekilled” (bron: sportskeeda.com). Het was McDavid die vervolgens een uitgelezen mogelijkheid op de overtime winner kreeg maar te lang aarzelde en slap inschoot. Bij de volgende mogelijkheid, aan het begin van de tweede overtime na 32 secionden, was het meteen raak: 2-3 voor de Oilers en 0-1 in de series. Team Knoblauch keeps on winning. Op naar game twee.

 

Previous Daniel Sprong "Big points for your money"
Next Canada, Zwitserland, Tsjechië en Zweden naar halve finale