Florida pakt matchpoint tegen New York Rangers in ECF


Foto: X Florida Panthers

Game five van de Eastern Conference draaide voor New York uit op een deceptie. In een kolkend Madison Square Garden werd wederom duidelijk dat de Panthers een klasse apart zijn. Ook nu vernederden de katers uit Sunrise de Rangers in de shots on goal verhouding: 27-37 voor Florida. De Panthers kunnen zaterdagnacht met een 3-2 voorsprong in de series in game six voor eigen publiek hun matchpoint verzilveren.

LEES OOK: Vijf unanswered goals helpen Edmonton langs Dallas in game vier

New York Rangers – Florida Panthers 2-3 (stand in de series 3-2 FLA)

De uitslag suggereert een spannende wedstrijd maar daar was na de doelpuntloze 0-0 uit periode één geen sprake meer van. New York kwam onder aanvoering van hun Scandinavische Magiër Mika Zibenejad (twee assists) (terwijl de fans minder blij zijn met Mika).

En sniper Kris Kreider (goal) via een shorthanded-doelpunt op een 1-0 voorsprong maar de katers speelden in periode twee en drie met de Rangers alsof het muisjes waren. Rangers-goalie Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin (34 saves, 0.944%) was wederom de enige New Yorker die de Panthers aankon. Dat is niet genoeg om Florida te verslaan. Opperkater Sam Bennet (drie hits, goal en assist) is sinds zijn herstel de absolute Bonecrusher die de Rangers precies raakt waar het pijn doet. Zijn hits, zijn passes en zijn goals lijken de nagels aan de doodskist van New York. De Rangers staan met één been in het graf, zien we zaterdag de wederopstanding of kunnen de doodgravers aan het werk?

 

Previous Vijf unanswered goals helpen Edmonton langs Dallas in game vier
Next Matchpoint voor Edmonton na winst game 5 tegen Dallas