Gijs Marne Groningen vol ambitie


Foto: Dagblad van het Noorden

In het hoge noorden startte GIJS Groningen gisteren de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met groot nieuws. Dankzij de komst van de nieuwe hoofdsponsor Marne Mosterd kunnen de tegenstanders vanaf het najaar een pittig potje ijshockey verwachten in de Kardinge-Arena. De nieuwe sponsor tekent voor drie jaar en zorgt daarmee voor een stabiele basis op de lange termijn.

LEES OOK: Amsterdam kampioen eredivisie na winst in Nijmegen

Naast een nieuwe sponsor presenteerde Groningen ook de nieuwe trainer. Henk “beertje” Keijzer keert terug om met een versterkte selectie Groningen weer naar de top van de eredivisie te brengen. Keijzer is net als de nieuwe sponsor familie van de club: als oud-speler (landskampioen 1986) en voormalig coach kent hij het DNA van de club door en door. Keijzer volgt zijn voorganger Csaba Kercso op die onlangs zijn afscheid als hoofdcoach bekend maakte.

De technische staf wordt uitgebreid met nog een echte clubman: de Tsjech David Bartos keert weer terug en zal onderdeel zijn van de coaching-staf van het eerste team. Bartos was eerder zeven jaar actief als speler van Gijs Groningen en één jaar als trainer-coach.

Gisteren stelde de club ook de eerste nieuwe spelers voor. De sterke en ervaren Letse defenseman Janis Brakss (36) komt over van Dordrecht Lions.

Voormalig GIJS-verdediger Mike Groenhof (29 jaar) is de andere defensieve aanwinst. Hij komt over van het eredivisie-team van Heerenveen. Als derde nieuweling presenteerde Groningen de 24-jarige talentvolle Canadese center Derek Seguin. Hij speelde drie wedstrijden in de play-offs van de BeNe League met Unis Flyers Heerenveen.

Deze vliegende start van het nieuwe seizoen maakt de ambitie duidelijk: Groningen wil zich weer gaan mengen aan de top van de Eredivisie.

Zie hier de persconferentie van Gijs Marne Groningen met onder andere de nieuwe hoofdcoach Henk Keijzer.

 

 

Previous Matchpoint voor Edmonton na winst game 5 tegen Dallas
Next Florida Panthers verslaan New York Rangers in zes