Florida Panthers verslaan New York Rangers in zes


FOTO: X Florida Panthers

Game zes van de Eastern Conference bezorgde doodgravers hun eerste klus in de halve finales: The New York Rangers left Sunrise in Body Bags. Met speels gemak pakten de Florida Panthers de allesbeslissende vierde overwinning. Voor de tweede achtereenvolgende keer blijft The Prince of Wales-Trophy dus in the sunshine state. De katers kunnen nu weer onder de palmbomen hun nagels vijlen om vervolgens met messcherpe klauwen de finale te betreden. Daar zullen ze de Edmonton Oilers treffen als die vannacht weten te winnen van de Dallas Stars.

tekst gaat verder onder de handshake video

LEES OOK: Matchpoint voor Edmonton na winst game 5 tegen Dallas

Florida Panthers – New York Rangers 2-1 (Florida naar de Stanley Cup Finale)

Ook nu lijkt het alsof het een gevecht op leven en dood is geweest als je naar de uitslag kijkt: slechts één goal verschil. Ondanks het feit dat Florida met de kleinst mogelijke marge won, kwam de zege nooit in gevaar. Met extreem sterke special teams fileerden de Panthers de handhavers uit New York. Florida heeft van de laatste 37 penalty’s er maar liefst 35 gekilled.

New York werd wederom op de been gehouden door goalie Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin (32 saves, 0.941%) maar ook hij moest uiteindelijk buigen voor de kracht van de roofkatten. Wat New York het meest kwalijk valt te nemen, is het totale gebrek aan strijd. Beide teams pakten slechts twee strafminuten. Nooit werden de Panthers getergd, opgejaagd of dwars  gezeten. Usual suspects “Big Sam” Bennet (goal en drie hits) en Sergei Bobrovsky (23 saves, 0.958%) waren wederom de sterren op het ijs.

Als Florida zich kan blijven beheersen wordt het voor de Oilers of de Stars een hels karwei om de lean mean fighting machine van coach Paul Maurice te ontregelen. The cats are out for blood.

 

 

Previous Gijs Marne Groningen vol ambitie
Next Edmonton verslaat Dallas in Western finale en gaat naar Stanley Cup Finale