Edmonton verslaat Dallas in Western finale en gaat naar Stanley Cup Finale


Foto: X Edmonton Oilers

Dames en heren, de Edmonton Oilers gaan naar hun eerste Stanley Cup-finale sinds het seizoen 2006, en voor de zevende keer in totaal nadat ze de Dallas Stars met 2-1 versloegen in game zes en daarmee de Western Conference Finale met 4-2 te winnen.

LEES OOK: Florida Panthers verslaan New York Rangers in zes

Edmonton Oilers – Dallas Stars 2-1 (EDM wint series 4-2 en staan in de Stanley Cup Finale)

Voor de veertiende keer in achttien play-offwedstrijden scoorden de Oilers de eerste goal van de wedstrijd. Het was Connor McDavid die Connor McDavid-dingen deed op de powerplay. Hij stuurde verdediger Miro Heiskanen het bos in en met de backhand ging de puck in het doel achter Jake Oettinger ‘Where Mama HIdes the Cookies’.

De Oilers scoorden de game winning goal tijdens hun tweede powerplay van de wedstrijd. Toen Zach Hyman tussen de face-off cirkels werd gevonden door Connor McDavid en Hyman scoorde glove side bij Oettinger. Hyman gaf daarmee de Oilers een 2-0 voorsprong. Dit was zijn veertiende goal van de play-offs en hij is daarme koploper qua goals in het naseizoen.
Het bleef zo gedurende de hele tweede periode en de helft van de derde voordat Mason Marchment de voorsprong verkleinde dankzij een lucky bounce van de boarding die leide tot de goal.

Dit was echter alles wat de Stars kregen van Stuart Skinner (.971 save percentage 34 van de 35), want de Oilers sloten de wedstrijd af en wonnen met 2-1. Dallas schoot 35 keer op doel vergeleken met de tien van Edmonton, maar een enorme prestatie van Skinner leidde hen naar de overwinning. De penalty kill van Edmonton is fantastisch. Alle drie de straffen die ze kregen, werden gekilled, waardoor hun reeks verlengd werd tot 28 op een rij, en hun percentage in de play-offs steeg naar 94.3% (50/53). Dit was de tweede serie waarin ze geen doelpunt toestonden tijdens een penalty kill.

 

Previous Florida Panthers verslaan New York Rangers in zes
Next Voorbeschouwing op de Stanley Cup Finale 2024 Florida - Edmonton