Fouten kosten Edmonton game drie tegen Florida


PHOTO CREDIT: © PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS

Game drie van de NHL Stanley Cup Finale werd gespeeld in Edmonton. Florida Panthers stonden na twee winst partijen op 2-0 in de series. En het werd ook 3-0 in de series mede door drie persoonlijke fouten van de Oilers.

LEES OOK: Florida wint ook game twee in de SCF van Edmonton

Edmonton Oilers – Florida Panthers 3-4 (stand in de series 3-0 FLA)

Soms kunnen dromen waar worden. Toen Ed Versteeve zeven jaar geleden Face-Off begon en ik met negen andere instapte had ik een droom om eens naar de NHL te gaan. Dat lukte al na twee jaar. Toen was de droom als de Oilers een Stanley Cup Finale halen om daar naar toe te gaan. Et voila.

tekst gaat verder onder de foto

Dan de wedstrijd. Een mooie gelijk opgaande wedstrijd in de eerste periode waarbij beide teams op de powerplay de meeste kansen kregen maar beide goalies hielden de netten droog. Oilers iets meer schoten op doel aangezien zij een tweede powerplay kregen, maar in de slotminuut sloeg Florida toe bij een 4-on-4. Met Matthew Tkachuk voor de Panthers in de ‘Sin Bin’ en Brett Kulak voor de Oilers die even adressen voor de kerstkaarten uitwisselden. Sloeg Florida toe na een slippertje van Evan Bouchard aan de boarding en kon Aleksander Barkov een pass geven op Gustav Forsling die helemaal vrij stond maar in plaats van te schieten op de goal, gaf hij een strakke pass op Sam Reinhart die alleen maar zijn blad tegen de puck hoefde te zetten om de 1-0 te scoren.

Maar meteen binnen twee minuten in de tweede periode kon Warren Foegele op de breakaway na een pass van Adam Henrique vanaf de middenlijn. Maar lang konden ze er niet van genieten in Edmonton want een foutje van Stuart Skinner leverde puck bezit op voor Florida. En de 2-1 via Vladimir Tarasenko. Wederom een fout dit keer van Darnell “9 Million” Nurse zorgde voor de 3-1 door Sam Bennett en een dikke minuut later was het Aleksander Barkov op de breakaway. Die zorgde voor een heel stil Rogers Place door de 4-1 te scoren.

niet genoeg voor een comeback

Edmonton begon met een powerplay in de derde periode maar Bobrovsky bleek nog steeds lastig te passeren. Maar hij bleek ook menselijk te zijn. Want het werd nog spannend. Eerst was het na zes minuten in de derde periode Philip Broberg de de 2-4 maakte met een schot vanaf rechts aan de kop van de face-off cirkel. En vijf minuten voor tijd deed was het Brett Kulak die een schot vanaf de blauwe lijn afvuurde wat door Ryan McLeod vlak bij de goal van richting werd veranderd. Maar dichterbij kwamen de Oilers niet meer zodat Florida op matchpoint staat om voor het eerst de Stanley Cup te winnen. En die kans is groot als spelers van Edmonton zulke fouten blijven maken.

 

Previous Florida wint ook game twee in de SCF van Edmonton
Next Effectief Edmonton overklast Florida in game vier