Florida wint Stanley Cup door Edmonton te verslaan in game zeven


florida
Foto: X Florida Panthers

Game zeven werd de beslissende wedstrijd in de NHL Stanley Cup Finale nadat eerst Florida een 3-0 voorsprong namen en daarna Edmonton terugkwam tot 3-3. De spanning vergoede veel maar dit was een van de minste van de zeven wedstrijden. De druk op beide teams om niet te verliezen was kennelijk hoog. Uiteindelijk trok Florida aan het langste eind.

tekst gaat verder onder de video

LEES OOK: Edmonton wint game 6 van Florida, op naar the final game 7

Florida Panthers – Edmonton Oilers 2-1 (Florida wint Stanley Cup met 4-3)

De Florida Panthers hebben hun eerste Stanley Cup overwinning in de franchisegeschiedenis behaald door de Edmonton Oilers met 2-1 te verslaan in game zeven. Ondanks het verliezen van drie opeenvolgende wedstrijden na aanvankelijk een 3-0 voorsprong in de serie te hebben genomen, hielden ze stand om te voorkomen dat ze het eerste team sinds 1942 zouden worden dat vier opeenvolgende potentiële beslissingswedstrijden in de finales verloren.

Na de eerste twintig minuten hadden beide teams een keer gescoord. Carter Verhaeghe veranderde een schot van richting en Mattias Janmark kon profiteren van een breakaway. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij het dubbeltje de goede kant van Florida opviel. Mede dankzij Panthers goalie Sergei Bobrovsky (.958 save % en 23 saves) die zijn vorm van de eerste drie wedstrijden hervond. Laat in de tweede periode maakte Sam Reinhart de game winning goal. Hij profiteerde van wat matig verdedigen van Brett Kulak waarna hij short side kon scoren bij Oilers goalie Stuart Skinner.

Hoewel Edmonton de overhand had in de derde periode wisten ze niet de gelijkmaker te forceren. De Oilers konden derhalve een historische comeback niet voltooien. Connor McDavid, die een uitstekende play-off serie had met 42 punten, werd puntloos gehouden in de laatste twee wedstrijden, maar won toch de Conn Smythe Trophy als meest waardevolle speler in de play-offs.


Coach Paul Maurice van de Panthers wint na 1985 wedstrijden als coach op de bank te hebben gestaan zijn eerste Stanley Cup.

Hiermee is het NHL seizoen qua wedstrijden over, maar over dik drie maanden gaan er weer 32 teams op jacht naar Sir Stanley. Maar deze week zijn nog de Drafts en de awards uitreiking.

Previous Edmonton wint game 6 van Florida, op naar the final game 7
Next Terugblik 2023-2024 met een NHL apotheose die in tranen eindigt