Bootcamp op de IJsbaan van Leuven: een nieuwe ervaring voor jonge schaatsers


Dit weekend vond een uniek en intensieve schaats bootcamp plaats op de ijsbaan van Leuven. Op initiatief van bestuursleden Filip Van Bruyssel, Dave Van den Bergh en Nathalie Van Sande was dit een primeur die zowel deelnemers als ouders enthousiast heeft gemaakt voor de Red Knights. Het nieuwe concept bood twee dagen van volledige onderdompeling in schaatsen en aanvullende activiteiten. Zonder dat de ouders verlof hoefden in te plannen. Met een strak programma van 8:00 uur tot 20:00 uur, waren de dagen gevuld met een perfecte mix van ijstraining, off-ice oefeningen en  theoretische lessen. En hele leuke uitdagingen zoals muurklimmen en beachvolleybal.

LEES OOK: No one wins alone, het ijshockey leven van Mark Messier

Het bootcamp was opgezet om jonge schaatsers een intensieve en diverse ervaring te bieden. Tijdens de ijstrainingen werd er gefocust op techniek en vaardigheden, begeleid door topcoaches Paul Vincent, Mike Kolodziejczyk, en Alexander Vasilyev.

tekst gaat verder onder de foto

Paul Vincent teaching Foto: Red Knights

Naast de tijd op het ijs, waren er uitgebreide off-ice sessies die de schaatsers hielpen om hun fysieke conditie en mentale weerbaarheid te verbeteren. De theorielessen boden inzicht in strategieën en technieken, terwijl de quiz en andere interactieve activiteiten zorgden voor een leuke afwisseling en teambuilding onder de deelnemers.

Een compleet avontuur voor de deelnemers

Wat dit bootcamp zo bijzonder maakte, was de variatie in activiteiten. Naast de schaatsgerelateerde oefeningen konden de deelnemers zich uitleven tijdens het muurklimmen en beachvolleybal. Deze activiteiten zorgden niet alleen voor plezier en ontspanning, maar droegen ook bij aan de algehele fitheid en coördinatie van de jonge atleten.

tekst gaat verder onder de foto

Muurklimmen Foto: Red Knights

De dagen werden afgesloten met een gevoel van voldoening en enthousiasme, zowel bij de deelnemers als bij de ouders. Het volledige programma zorgde ervoor dat elk moment van het weekend goed benut werd, met als doel de schaatsers een onvergetelijke ervaring te bieden.

Topcoaches en helpers maakten het verschil

De aanwezigheid van gerenommeerde coaches zoals Paul Vincent, Mike Kolodziejczyk, en Alexander Vasilyev gaf het bootcamp een professionele uitstraling. Hun passie en toewijding voor de sport inspireerden de deelnemers en brachten hun vaardigheden naar een hoger niveau. Daarnaast was er een team van toegewijde helpers die zorgden voor een soepele organisatie en ondersteuning tijdens het hele weekend.

Een blik op de toekomst

Gezien het succes van dit eerste bootcamp, overweegt Red Knights zeker om dit concept in de toekomst vaker te organiseren. De positieve feedback van zowel deelnemers als ouders heeft ons laten zien dat er een grote behoefte is aan dergelijke intensieve trainingsweekenden. We kijken ernaar uit om dit format verder te ontwikkelen en nog meer jonge schaatsers de kans te geven om hun vaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd veel plezier te beleven.

 

Previous No one wins alone, het ijshockey leven van Mark Messier
Next Belgische coach voor UltimAir HIJS Hokij Den Haag