Grit and Glory: Celebrating 40 Years of the Edmonton Oilers


“Grit and Glory: Celebrating 40 Years of the Edmonton Oilers” is een uitgebreide en rijk geïllustreerde kroniek van een van de meest iconische teams in de NHL. Geschreven door de geprezen sportauteur Lorna Schultz Nicholson. Dit boek biedt een diepgaand overzicht van de hoogte- en dieptepunten van de Edmonton Oilers gedurende vier decennia. En vangt de essentie van de geschiedenis van het team en de impact ervan op het IJshockey.

LEES OOK: REDEMPTION: De Stanley Cup winst van de Florida Panthers

Het boek begint met de oprichting van de Oilers in 1979 en beschrijft de ambitieuze verklaring van teameigenaar Peter Pocklington dat het team binnen vijf jaar een Stanley Cup zou winnen. Opmerkelijk genoeg bereikten de Oilers dit doel in 1984. En wonnen ze in de daaropvolgende zes jaar nog vier keer, waarmee ze hun status bevestigden.

De Gretzky periode

Nicholson verkent de verschillende tijdperken van de Oilers, te beginnen met de jaren van Wayne Gretzky, waarbij zijn cruciale rol en de betekenis van zijn trade naar de Los Angeles Kings, wat feitelijk de IJshockeywereld schokte, worden belicht. Het verhaal gaat verder door de moeilijke periodes die het team doormaakte, waaronder de financiële problemen en eigenaars wisselingen, en toont uiteindelijk de veerkracht en vastberadenheid die de Oilers hebben gekenmerkt. Het team van 1984-1985 werd door de NHL ook verkozen tot het beste team in de honderdjarige geschiedenis van de NHL.

tekst gaat verder onder de foto

Het boek behandelt ook het recente tijdperk onder leiding van een van de beste spelers op dit moment Connor McDavid. Waarbij wordt gereflecteerd op de hernieuwde hoop van het team en toekomstige vooruitzichten. Het bevat een schat aan zeldzame en opwindende afbeeldingen, die fans een visueel feest bieden dat de gedetailleerde verhalen aanvult.

Veerkracht en Vastberadenheid

De reis van de Oilers wordt gekenmerkt door het vermogen om tegenslagen te overwinnen, zowel op als naast het ijs. Ondanks dat ze begonnen in een toen nog niet hockeyminded Edmonton. Hebben ze voortdurend manieren gevonden om op het hoogste niveau mee te blijven doen. Tegenwoordig hebben ze een van de fanatiekste fanbases in Canada.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Edmonton Oilers SCF 2024

Erfenis en Invloed

Van het Gretzky-tijdperk tot het McDavid-tijdperk, de Oilers hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het IJshockey, door het spel te beïnvloeden met hun speelstijl en gedenkwaardige momenten.

Gemeenschap en Identiteit

Het boek benadrukt de sterke band tussen de Oilers en hun fans, met name de inspanningen van de gemeenschap om het team in Edmonton te houden tijdens financiële crises.

Persoonlijke Reflecties

Het lezen van “Grit and Glory” is een boeiende ervaring, vooral voor IJshockeyfans en degenen die geïnteresseerd zijn in sportgeschiedenis. Nicholsons schrijfwerk brengt het verhaal tot leven, waardoor het meer is dan alleen een opsomming van wedstrijden en statistieken. Maar een verhaal over mensen, de gemeenschap en passie. Het boek slaagt erin de emotionele hoogte- en dieptepunten vast te leggen, waardoor het een must-read is voor elke IJshockeyliefhebber.

Conclusie

“Grit and Glory: Celebrating 40 Years of the Edmonton Oilers” is een passend eerbetoon aan een team dat de professionele IJshockeywereld aanzienlijk heeft vormgegeven. Het herdenkt niet alleen het verleden, maar kijkt ook naar de toekomst, en biedt fans zowel een nostalgische reis als een hoopvolle blik vooruit. Dit boek is een getuigenis van de blijvende spirit van de Oilers en hun onvermoeibare streven naar weer een Stanley Cup.

te koop bij Amazon Canada hard-cover voor 35 CAD ongeveer 24 Euro. De Kindle uitvoering (e-book) komt op elf CAD ongeveer zeveneneenhalve euro Amazon Canada Gritt and Glory

Bij bol.com betaal je 17 euro voor de e-pub. BOL.com E-Pub Grit and Glory

ISBN Hardcover 9780735233461 e-book 9780735233478

Previous Guido Lamberti-Charles nieuwe coach Liège Bulldogs
Next San Jose Sharks start met nieuwe coach en nummer een draft pick