Wat kan Chicago Blackhawks in het tweede jaar van Connor Bedard?


connor nedard
Foto: X Chicago Blackhawks

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Gaan de Chicago Blackhawks in het tweede seizoen met Connor Bedard wel hoger eindigen als afgelopen seizoen?

LEES OOK: San Jose Sharks start met nieuwe coach en nummer een draft pick

Resultaten afgelopen seizoen

Bij de draft in 2023 was het groot feest voor Chicago, zij konden Connor Bedard binnenhalen als de nummer een draft. Maar het bracht ze nog niet de ‘flow’. De Blackhawks wonnen 23 wedstrijden leden 53 keer verlies en hadden zes wedstrijden die werden verloren in overtime of met shootouts. Ondanks dat Bedard als rookie de NHL binnenkwam behaalde hij de meeste punten voor Chicago met 61. Hij scoorde 22 goals en 39 assists. De rebuild rondom Bedard is ingezet. Bij de draft in 2024 hadden de Blackhawks drie eerste ronde picks. Met hun tweede overall pick selecteerden ze Artyom Levshunov, een veelbelovende verdediger van Michigan State University. Levshunov wordt gezien als een verdediger met NHL kwaliteiten. Met hun achttiende pick kozen ze Sacha Boisvert, een aanvaller. Daarnaast verwierven ze de 27e overall pick via een trade en selecteerden daarmee winger Marek Vanacker. Coach Luke Richardson zal dit seizoen wel moeten gaan presteren anders zal voor hem ook de bijl vallen.

Aangetrokken spelers

Alec Martinez komt als free agent over van Vegas Golden Knights. De verdediger moet voor meer stabiliteit zorgen achterin.

Craig Smith ook een zeer ervaren speler die al veertien jaar in de NHL speelt. Speelde lang bij Nashville en Boston. Is goed op de rebounds.

Laurent Brossoit, de goalie met een Stanley Cup ring, komt over van Winnipeg. Hij zal beginnen als back-up van Petr Mrazek maar zal snel de eerste keeper worden aangezien Mrazek de laatste jaren een prestatiecurve heeft van heel goed en dan weer zeer slecht.

Pat Maroon, de man die drie cups op een rij pakte met St. Louis en twee keer met Tampa. Is niet gehaald om zijn scorend vermogen maar meer om het supertalent Connor Bedard te beschermen. Jij komt aan Bedard dan komt Maroon even aan jou.

T.J. Brodie, ook een zeer ervaren verdediger die naar Chicago toekomt.

Teuvo Teravainen, won met Chicago een Stanley Cup in 2015 en na acht jaar bij de Carolina Hurricanes komt de Fin weer terug naar Chicago.

Tyler Bertuzzi, heeft een vierjarig contract getekend. De scorende winger met gemiddeld plus twintig goals per seizoen kan wel eens de wingman van Bedard worden.

Vertrokken spelers

Anthony Beauvillier speelde maar 22 wedstrijden voor Chicago, Speelde in een seizoen voor drie teams. Gaat het dit seizoen proberen in Pittsburgh.

Colin Blackwell free agent gaat zijn geluk beproeven in Dallas.

tekst gaat verder onder de foto

Bedard
Foto Instagram Colin Blackwell

Taylor Raddysh free agent gaat naar Washington.

Tyler Johnson is nog steeds een free agent.

Nikita Zaitsev gaat naar de KHL spelen voor SKA St. Petersburg.

Talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Artyom Levshunov is een zeer goede schaatser en is zeer wendbaar, wat hem helpt om makkelijk te passeren en zijn schoten door druk verkeer heen te sturen. Levshunov is een 1,88 meter lange verdediger met een rechtshandig schot.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Artyom Levshunov

Frank Nazar, gekozen als dertiende draft in 2022, Nazar is een zeer getalenteerde aanvaller die bekendstaat om zijn snelheid en spelverdelende kwaliteiten. Na een sterke universitaire carrière aan de Universiteit van Michigan heeft hij zijn debuut gemaakt en vier wedstrijden in de NHL gehad.

Wat kunnen we verwachten?

De rebuild rond Connor Bedard is gestart. Ervaren spelers zijn gehaald. Talenten zijn weer een jaartje ouder maar is het allemaal voldoende om de play-offs te halen. In principe staat er een heel leuk team maar ik hou mijn twijfels over goalie Petr Mrazek met .908 en GAA 3.05.

vermoedelijke lijnen

Tyler Bertuzzi – Connor Bedard – Teuvo Teravainen
Nick Foligno – Jason Dickinson – Joey Anderson
Taylor Hall – Andreas Athanasiou – Philipp Kurashev
Pat Maroon – Frank Nazar – Craig Smith

Alex Vlasic – Seth Jones
Kevin Korchinski – T.J. Brodie
Alec Martinez – Connor Murphy

Petr Mrazek
Laurent Brossoit

Previous San Jose Sharks start met nieuwe coach en nummer een draft pick
Next Gaan de talenten van Anaheim Ducks nu wel punten opleveren?