Gaan de talenten van Anaheim Ducks nu wel punten opleveren?


Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Bij de Anaheim Ducks was het erg rustig qua transacties en trades.

LEES OOK: Wat kan Chicago Blackhawks in het tweede jaar van Connor Bedard?

Resultaten afgelopen seizoen

De Anaheim Ducks eindigde op plek dertig van de NHL met 27 gewonnen wedstrijden, vijftig verloren wedstrijden en vijf keer verlies in overtime of met shootouts. In de Western Conference werden ze vijftiende en in de Pacific divisie werden ze zevende. De Ducks hebben een goede mix van jeugdig talent en wat ervaren krachten maar de ervaren goalie John Gibson en de jeugdige goalie Lucas Dostal hadden afgelopen seizoen wel hele matige cijfers. Gibson .888 en 3.54 GAA terwijl Dostal het ietsje beter deed met .902 en 3.33. Greg Cronin werd op 5 juni 2023 aangesteld als hoofdcoach. Met zijn achtergrond in het ontwikkelen van jonge spelers werd Cronin ingehuurd om de Ducks te helpen hun heropbouw voort te zetten en hun jonge talenten naar een hoger niveau te tillen. Dat werd nog niet echt een succes.

Aangetrokken spelers

Robby Fabri, forward, staat bekend om zijn offensieve vaardigheden, met name zijn snelheid, wendbaarheid en spelmakende capaciteiten. Hij is een veelzijdige aanvaller die zowel op de vleugel als in het midden uit de voeten kan.

Jansen Harkins, forward, is een hardwerkende aanvaller met een sterk two-way game. Hij staat bekend om vooral zijn defensieve betrouwbaarheid en zijn bijdrage aan de penalty kill.

Brian Dumoulin, defender, blinkt uit in het uitschakelen van tegenstanders, het blokkeren van schoten en het spelen van een fysiek spel. Dumoulin is vooral effectief op de penalty kill en in het beschermen van voorsprongen in de laatste minuten van wedstrijden.

Vertrokken spelers

Max Jones, forward, gaat na zes jaren in Anaheim zijn heil zoeken in Boston.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Max Jones

Jakob Silverberg, forward, gaat lekker genieten, want hij gaat met hockey pension.

Gustav Lindstrom, defender, is free agent en kreeg geen nieuwe aanbieding van de Ducks. Heeft op 04-09-2024 nog steeds geen nieuwe club.

William Lagesson, defender, stapt over naar de Detroit Red Wings, speelde maar tien wedstrijden voor de Ducks. En dertig voor de Leafs afgelopen seizoen.

Talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Cutter Gauthier, de 20-jarige werd uitgeroepen tot beste aanvaller op het WK junioren nadat hij de Verenigde Staten naar een gouden medaille leidde met tien assists. Hij leidde de NCAA met Boston College vervolgens door 38 goals te scoren op weg naar een Hockey East-kampioenschap en een finaleplaats voor de Hobey Baker Award. Heeft zijn debuut gemaakt en één wedstrijd gespeeld afgelopen seizoen in de NHL.

Beckett Sennecke Sennecke leek geschokt toen hij als derde werd gekozen in de draft. Was het een riskante zet voor de Ducks? Misschien, maar ze rekenen erop dat hij zich echt ontwikkelt tot een uitstekende aanvaller die gemakkelijk kan scoren. Hij is 1,88 meter lang, speelt een agressief spel dat is gebaseerd op kracht en blijft zijn eigen vaardigheden aanscherpen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Steven Ellis/Daily Faceoff

Wat kunnen we verwachten?

Weinig updates aan het team gedaan door het management. En met hetzelfde goalie duo verwachten we wederom geen play-offs voor de Ducks. 21 miljoen capspace en erg weinig mee gedaan. Slaan ze nog toe voordat het seizoen echt begint? Maar er zijn niet heel veel spelers meer beschikbaar op de free agency market.

vermoedelijke lijnen

Cutter Gauthier – Leo Carlsson – Alex Killorn
Robby Fabbri – Mason McTavish – Ryan Strome
Frank Vatrano – Trevor Zegras – Troy Terry
Ross Johnston – Isac Lundestrom – Brett Leason

Pavel Mintyukov – Cam Fowler
Jackson LaCombe – Radko Gudas
Brian Dumoulin – Olen Zellweger

Lukas Dostal
John Gibson

Previous Wat kan Chicago Blackhawks in het tweede jaar van Connor Bedard?
Next Columbus Blue Jackets, the only way is up, again........