Smoke Eaters komt met aantal ervaren spelers op de proppen


Foto: IJshockeyfoto.nl

Face-Off kijkt vooruit naar de eredivisie. Gaat het weer zo spannend worden als afgelopen seizoen? Smoke Eaters Geleen halen een paar ervaren ‘oude’ bekenden terug naar Glanerbrook. Gaat Geleen nu wel de play-offs halen?

Terugblik seizoen 2023-2024

De Smoke Eaters Geleen kenden een rampzalig seizoen. Geplaagd door een erg krappe selectie en een beperkt budget gingen helaas alle 22 wedstrijden verloren. Het seizoen eindigde dan ook met een nul punten en een doelsaldo van -159. De goalies van Geleen kregen geen minuut rust en stonden eigenlijk permanent onder druk. Gezien de schaarse middelen valt de spelers en de staf weinig kwalijk te nemen. Reden te meer om met een schone lei te beginnen en komend seizoen de strijd aan te gaan voor plek 8, de laatste play-off plek.

Dat gebeurt dan ook met een nieuwe hoofdtrainer. Ricardo Muller keert weer terug op het ijs als coach van de Smoke Eaters. Muller vervulde de afgelopen jaren belangrijke taken binnen het talentenprogramma van de Nederlandse ijshockeybond nadat hij daarvoor meerdere teams in België en Nederland onder zijn hoede had. Zijn ervaring zal de jonge selectie van Geleen ten goede komen.

tekst gaat verder onder de foto

eaters
Ricardo Muller (midden) als coach van Turnhout Tigers Foto: Turnhout Tigers

LEES OOK: Tilburg Trappers komt terug en gaan ze gelijk voor de prijzen?

aangetrokken spelers

Renzo  Meulenbeek, forward. De 26-jarige forward is geboren en getogen in Geleen en komt over van de BeNe League kampioen Liège Bulldogs. Meulenbeek zal de jonge selectie op het ijs aansturen en tegelijkertijd voor aanvallende impulsen gaan zorgen. Voordat hij in 2021 naar Luik vertrok, speelde hij 75 wedstrijden voor hetBeNe League team van de Eaters. De verloren zoon komt dus thuis.

Job van den Burg, defense. De 22-jarige verdediger keert ook weer terug naar zijn geboorteplaats. Na vier jaren zonder hockey doet Van den Burg zijn schaatsen weer aan en zal een belangrijke rol spelen in het versterken de defensie.

Kai Willems, forward. Na een jaartje sabbatical keert ook Kai Willems weer terug op het oude nest.

Stef Verhulst, goalie. Na een tussenjaar keert Stef Verhulst terug op het oude nest. Een oude rot in de goal. Dat zal absoluut helpen.

tekst gaat verder onder de foto

Eaters
Foto: Lex Eckhardt

aantal vertrokken spelers

Gregor Steegmans, goalie. De Belgische goalie gaat de omgekeerde weg die Renzo Meulenbeek aflegt. Steegmans speelt komend seizoen in de CEHL voor de Bulldogs uit Liège.

Joshua Blarion, defense. Gaat voor het CEHL van de Eaters spelen waar hij vorig seizoen in doorbrak.

Julian Markgraaf, forward. Blijft in de eredivisie en gaat aan de slag in Eindhoven bij de Kemphanen.

Aaro Tuominen, defense. Heeft nog geen nieuwe club.

Wat hebben de Smoke Eaters nog nodig?

Vooral ervaring. Defensemen en forwards die meerdere jaren erdivisie/Beneleague-ervaring met zich meebrengen. Met het vastleggen van Meulenbeek, Verhulst en Willems zijn de eerste stappen daartoe gezet.

mogelijke lijnen

Kai Willems – Renzo Meulenbeek – Anton Minaev
Illia Poputniak – – Sem Creuwels – Indy Smeets
Youri Robben   –  Damien Lemaire – Quentin Huijnen
Tim Fröhlichs – Kane Keulen –  Thom Smits

Job van der Burg – Benjamin Henrottay
Sander van Leeuwen –  Trevor Pepermans
Gijs Janssen – Dean Schnater / Bo Dols

Stef Verhulst
Sander Kösters

Previous Seattle met de eerste vrouwelijke assistent coach ooit in de NHL
Next Calgary deed bijna alle sterkhouders weg, hoe nu verder?