Lukt het Red Eagles ‘s-Hertogenbosch nu wel voor de play-offs te gaan?


Foto: IJshockeyfoto.nl

Face-Off kijkt vooruit naar de eredivisie. Gaat het weer zo spannend worden als afgelopen seizoen? Red Eagles ‘s-Hertogenbosch zet in om dit seizoen wel de play-offs te halen.

LEES OOK: Smoke Eaters komt met aantal ervaren spelers op de proppen

terugblik seizoen 2023-2024

De roofvogels uit Den Bosch vochten vorig jaar voor de laatste play-off-plek maar moesten uiteindelijk toezien hoe de Dordrecht Lions er met de achtste plek vandoor gingen. Ook GIJS Groningen eindigde nog voor de Red Eagles waardoor het seizoen met een tiende plaats werd afgesloten (zes keer winst, veertien keer verlies en twee keer verlies in overtime of shootouts). Het gat met plek acht bedroeg aan het einde van de competitie zes punten.

Voor het komend seizoen kiest Den Bosch voor stabiliteit in de coachingstaf. Voormalig defenseman par excellence en Dutch Centurion (151 interlands) Leo van den Thillart zit ook dit seizoen als hoofdcoach op de bank bij de Adelaars.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: IJshockeyfoto.nl

aangetrokken spelers

Kevin Bik, forward. De 22-jarige aanvaller komt van HIJS Hokij Den Haag U-23 en kende daar een uitstekend seizoen: 46 punten in negentien wedstrijden (24 goals en 23 assists). Bik geeft Den Bosch  een welkome aanvallende impuls die extra punten kan opleveren in de strijd om de play-offs.

Mark Gasseling, defense. Deze verdediger kwam over van Amsterdam maar is inmiddels alweer vertrokken naar Leiden.

Tomislav Hrelja, goalie. Een zeer ervaren goalie zoals Hrelja is dat het ontbrekende stukje in de Bossche organisatie? Dat zou zo maar eens kunnen. Liet vorig seizoen in Nijmegen zien dat hij het keepen nog niet is verleerd.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: IJshockeyfoto.nl

Olivier van der Groen, forward. De geboren Amsterdammer speelde twee jaar in Oostenrijk bij Okanagan en daarna in Amerika bij Wyoming.

Elia Urlings, forward. Heeft BeNe League ervaring opgedaan bij de Trappers, Phantoms en Sharks.

Bram van Uden, defense. Over ervaring hoef je bij van Uden niet in te zitten.

Jeroen van den Broek, forward. Komt net als van Uden over van de Yeti’s. Speelde al drie jaar BeNe League met de Trappers

Wim jr van den Hout, goalie. Komt ook over van de Yeti’s. De geboren Bosschenaar zal samen met Hrelja het doel gaan verdedigen.

Mario Zitella, forward. Ook een ex-Yeti. De 24-jarige Canadees  heeft de afgelopen twee jaar niet veel wedstrijden gespeeld. Gaat hij zich revancheren?

Sidney Staal, defense. 16-jarige verdediger die overkomt van HIJS Hokij en de kans krijgt in de eredivisie bij Den Bosch.

Belangrijkste vertrokken spelers:

Thijs Kivits, goalie. Deze talentvolle goalie krijgt de kans om zijn debuut te maken in de CEHL. Maar zal starten bij het eredivisie team van Heerenveen.

Jerry Kinneging, defense. De ervaren verdediger (28) verlaat na één jaar alweer de Eagles en keert terug bij de Utrecht Dragons. Op een jaartje Amsterdam na, heeft Kinneging zijn volledige carrière bij Utrecht of bij Den Bosch gespeeld. Voor de Red Eagles is het wel een gevoelig verlies. Behalve een sterke verdediger is Kinnegin ook in staat om punten te leveren. Hij kwam afgelopen seizoen tot zeventien punten in 21 wedstrijden (zes goals en elf assists).

Efrem de Coen, forward. De Belgische aanvaller gaat terug naar de Tilburg Trappers.

Luka Mittendorf, forward.De 19-jarige aanvaller gaat naar het Noorden van het land. Hij gaat naar Heerenveen Flyers eredivisie.

Evo Suurhof, defense. De bijna dertiger en doch zeer ervaren verdediger gaat naar Nijmegen waar hij twee jaar in de BeNe league speelde tussen 2018 en 2020. Heeft afgelopen seizoen niet gespeeld in Den Bosch.

Bryan Vos, forward. Na twee seizoenen in Den Bosch gaat de aanvaller weer terug naar Tilburg Trappers.

Wat hebben de Red Eagles nog nodig?

Eigenlijk weinig. Twee ervaren goalies zijn gehaald. Voor de vertrokken spelers zijn adequate vervangers gehaald. Nu hopen voor de fans dat de play-offs in zicht komen. Het doel voor komend seizoen is klip en klaar: de play-offs halen. De Red Eagles richten hun pijlen in eerste instantie op plek acht maar wie weet zit er wel meer in het vat. Voorzitter Rodrigue van den Dungen heeft met zijn managementteam ruimte gemaakt voor versterkingen waarmee Den Bosch meer diepte en snelheid krijgt.

selectie Red Eagles:
Goalies:
Tomislav Hrelja
Wim Jr van de Hout
Floris van den Dungen

Defense:
Bram van Uden
Midas Deckers
Koen van der Pas
Max Kemperman
Bram de Bruin
Sidney Staal
Kess van de Wiel
Niek de Graaf
Jaime de la Plaza Benito

Forwards:
Mario Zitella
Daan van de Boogaardt
Jeroen van den Broek
Elia Urlings
Finn van de Wiel
Niels Barneveld
Floris Heeringa
Sean Flynn
Kevin Bik
Olivier van der Groen
Jim Jongmans
Lars van der Meijden
Finn Gregory

Previous Calgary deed bijna alle sterkhouders weg, hoe nu verder?
Next Gaat Sheldon Keefe de Devils naar de play-offs leiden?