Dordrecht Lions in balans op jacht naar succes


Foto: IJshockeyfoto.nl

Face-Off kijkt vooruit naar de eredivisie. Gaat het weer zo spannend worden als afgelopen seizoen? Als Dordrecht Lions de balans kan vinden tussie de passie en de discipline kan men vast weer meedoen om de play-off plekken.

LEES OOK: Gaat Groningen echt de aanval inzetten op de top vier?

terugblik seizoen 2023-2024

Dordrecht kende ondanks een smalle selectie een prima seizoen. Met hun -have no fear-mentaliteit knokten de Lions zich onder leiding van de gepassioneerde coach Paul “Heart and Soul” Vincent naar de achtste plaats van de Eredivisie. Na acht keer winst, één overtimewinst en dertien keer verlies legde Dordrecht met 22 punten uiteindelijk beslag op de laatste play-off plek. In de eerste ronde van die play-offs werden de Lions uitgeschakeld door de latere kampioen Amsterdam.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: IJshockeyfoto.nl

Ook dit seizoen zal Dordrecht aan de hand van Paul Vincent een gooi doen naar de play-offs. Vanwege het mooie resultaat van vorig seizoen hebben de Lions wel wat spelers naar de concurrentie zien vertrekken. Lukt het ze om met de nieuwe selectie wederom een aangename verrassing te worden in de Eredivisie?

aangetrokken spelers

Joona Rajala, goalie. Deze 23-jarige Finse doelman komt over van Ikar Kronan. Rajala levert meestal een savepercentage tussen de 0.888 en 0.910 %.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Jakob Hedberg

Arthur Panchenko, forward. Deze ervaren 29-jarige Oekraïense Nederlander is een makkelijk scorende forward en moet de productie voor de Lions op peil houden. Hij kwam afgelopen seizoen met het tweede van Hijs HOKIJ Den Haag tot 49 punten in elf wedstrijden (25 goals, 24 assists).

Roman Urban, forward. De talentvolle tiener (19) uit Slowakije komt van de Yeti’s uit Breda en zal in Dordrecht verder rijpen naar een volwaardige forward.

Arend Mijnsbergen, forward. Ook hij komt over van de Yeti’s. Deze jonge aanvaller is ook gehaald om de doelpuntenmachine van Dordrecht gesmeerd te houden. 

Reinis Eberlins, defense. Met deze 21-jarige Let heeft Dordrecht wellicht een pareltje in huis gehaald. Hij kende een prima seizoen in de Franse vierde divisie. Voor Orléans kwam hij in zestien duels tot negentien punten (elf goals, acht assists).

Horaytio Roelofsen, defense. De 19-jarige die zowel aanvallend als verdedigend kan spelen komt over uit Amerika van de Springfield Jr. Pics.

Dylano Bijsterbosch, forward. Bijsterbosch komt over van HIJS Hokij II. Met drie jaar BeNe League ervaring bij Tilburg Trappers II en Nijmegen Devils.

Valentijn Scheffe, forward. Na een jaar Zoetermeer komt de aanvaller weer terug naar Dordrecht.

vertrokken spelers

Janis Brakss, defense. Deze ervaren en uitstekende verdediger (37 jaar) komt uit Letland. Brakss kende een productief seizoen: met maar liefst 43 punten (achttien goals, 25 assists) vertrekt met hem een tweede puntenmachine uit Dordrecht. Brakss gaat naar het Noorden van het land.

Rudolfs Oto Lapsa, forward. De jonge (22) makkelijk scorende aanvaller komt ook uit Letland en volgt Brakss naar Groningen. Leverde afgelopen seizoen in 22 wedstrijden 23 punten (tien goals, dertien assists).

Jet Milders, defense. Gaat een buitenlands avontuur aan bij MAC Budapest.

Lester Brown, forward. Maakt de overstap naar Utrecht.

Cas Neuman, goalie. Verkast naar Den Haag om CEHL te gaan spelen.

Verners Krastins, forward. Nog geen nieuwe club bekend.

Wat kunnen we verwachten

Balans tussen strijd en beheersing. Vorig seizoen nam de passie het nog wel eens over van de discipline. Als de Lions die twee elementen aankomend seizoen goed weten te combineren, zit er wellicht meer in het vat dan een achtste plaats.

selectie Dordrecht Lions

goalies
30 Joona Rajala
49 Bas van der Brugge
29 Dean de Man

defense
17 Reinis Eberlins
22 Jeff Vermeulen
26 Arno Rath
11 Heorhii Korp
12 Ronan Hendriks
02 Anne Hardenbol
81 Horaytio Roelofsen
25 Milan Boer

forwards
23 Valentijn Scheffe
91 Dylano Bijsterbosch
98 Martijn Broerse
27 Mex Cornelder
07 Levy Galjaard
57 Alexei Hamming
87 Marnix Longaryoux
13 Arend Mijnsbergen
09 Floris Veenhuizen
33 Roman Urban
18 Arthur Panchenko
68 Erik Brand
71 Igor Kazakov

Previous Gaat Groningen echt de aanval inzetten op de top vier?
Next Gaan de Buffalo Sabres eindelijk weer eens naar de play-offs?