Zoetermeer Panters vaste waarde voor de play-offs?


Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Face-Off kijkt vooruit naar de eredivisie. Gaat het weer zo spannend worden als afgelopen seizoen? Hoever kunnen de Zoetermeer Panters dit nieuwe seizoen geraken?

LEES OOK: IJCU Utrecht Dragons op weg naar aansluiting met de top?

terugblik seizoen 2023-2024

De Panters keerden terug van een periode in de BeNe League en waren direct een topploeg in de Eredivisie. Ze eindigden met vijftien keer winst, vijf keer verlies en twee keer overtime winst op de vierde plek pal achter de Leeuwarden Capitals (drie punten verschil). In een dramatisch verlopen eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen de  Amsterdam Tigers verspeelden de Panters in de Jaap Edenhal een 1-5 voorsprong. Met nog 33 minuten te spelen won Amsterdam dat duel uiteindelijk met 7-6.

In de machtige Silverdome verloor Zoetermeer voor eigen publiek nipt met 3-5. Zo strandde de comeback in de Eredivisie in de halve finale. Het management en coach Jobert van Koot lukte het om de sterke ervaren selectie grotendeels in tact te laten.

tekst gaat verder onder de foto

Coach Jobert van Koot op de bank bij de Panters   Foto: ijshockeyfoto.nl

Met die goed op elkaar ingespeelde selectie kan Zoetermeer wel eens een gooi gaan doen naar de titel.

Aangetrokken spelers

Robin Otterloo, defense. De twintigjarige talentvolle aanvaller keert terug uit Zweden. Tijdens de trainingen zal Van Otterloo zijn spel kunnen ontwikkelen door met en tegen sterspelers als Sam Haijes, Ferenc Kocsis en Dominykas Bisturys te oefenen. Tegelijkertijd gaat hij dit seizoen meters te maken op het hoogste niveau in de Eredivisie. Zo kan hij zich in de toekomst ontpoppen tot een uitstekende opvolger van senior topverdedigers als Berry Donders en Michael van Rijswijk.

David Szabo, forward. De 21-jarige aanvaller speelde de afgelopen vier jaar voor U20 teams in Hongarije. Hij kwam tot 35 punten (20G, 15A) in vier reguliere seizoenen.

vertrokken spelers

Valentijn Scheffe, forward. De 33-jarige veteraan keert terug naar zijn hometown en zal daar de Dordrecht Lions helpen weer een plek in de play-offs te bemachtigen. Scheffe kwam in 21 wedstrijden tot dertien punten (twee goals en negen assists).

tekst gaat verder onder de foto

Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Wat kunnen we verwachten van Zoetermeer Panters?

Gezien de selectie grotendeels in takt is gebleven met weinig mutaties kunnen we verwachten dat Zoetermeer weer mee gaat doen voor de play-offs en kunnen ze nu wel de finale halen?

De 2024-2025 selectie van Zoetermeer Panters

Goalies
Damien Onderwater
Kevin Riedijk

Defense
Ivan Anic
Berry Donders
Rick van Haren
Robin Otterloo
Michael van Rijswijk
Bas Tammerijn
Chris Toonen
Erik Visnar
Dylan Wesseling

Forwards
Attila Birke
Dominykas Bisturys
Thomas Borgman
Bas van Dalen
Sam Hayes
Nikita Kamyshev
Ferenc Kocsis
Lennard Leichsenring
Teris Wright
David Szabo

Bronvermelding: eliteprospects, ijshockeynederland, ijshockeyfoto, instagram, zoetermeerpanters robertbosfoto’s

Previous Detroit Red Wings eist niets minder dan play-offs van Lalonde
Next Washington Capitals vieren 50 jarig bestaan