Heeft St. Louis Blues de juiste mix met jong talent en veteranen?


Foto: Instagram St. Louis Blues

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Na het mislopen van de play-offs hebben de St. Louis Blues strategische aanpassingen gedaan aan hun selectie, met het aantrekken van jong talent en het versterken van hun defensieve diepte. Maar is dat voldoende?

LEES OOK: Washington Capitals vieren 50 jarig bestaan

terugblik seizoen 2023-2024

De St. Louis Blues eindigde als zestiende in de League maar misten de play-offs. In de Western Conference eindigden ze op plek negen. Met zes punten achterstand op Vegas. In de Central Division werden ze vijfde met zeven punten achterstand op Nashville. De Blues wonnen 43 keer, verloren 33 keer en men moest zes keer het onderspit delven na overtime of met shootouts. De start was desastreus waardoor Craig Berube Stanley Cup Winnaar in 2019 met St. Louis werd ontslagen en opgevolgd door Drew Bannister die coachte bij het filiaal van de Blues Springfield Thunderbirds. Maar Drew kwam dus een paar puntjes tekort voor de play-offs. Inmiddels is bekend geworden dat verdediger Torey Krug het hele seizoen zal missen in verband met een zware enkeloperatie.

aangetrokken spelers

Dylan Holloway, forward. General manager Doug Armstrong deed wat eigenlijk not done is. Hij gaf spelers van de Edmonton Oilers een offersheet wetende dat de Oilers gezien hun capspace daar niet aan konden voldoen. Holloway 2.029.000 usd voor een speler die negen punten scoort in 38 wedstrijden is een beetje duur.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Dylan Holloway

Philip Broberg, defense. Voor Philip Broberg bood Armstrong 4.580.000,00 usd per jaar. Voor een talent die twaalf wedstrijden speelde in het reguliere seizoen. Broberg was wel aardig goed in de play-offs maar niet zo goed dat hij al bijna vijf miljoen per jaar moet verdienen. Een getalenteerde all-round verdediger. Niet meer en niet minder.

Ryan Suter, defense. Als free agent binnen gehaald. Een minuten vretende veteraan in de verdediging. Speelde gemiddeld negentien minuten per wedstrijd was goed voor twee goals en vijftien assists. En een plus veertien.

Mathieu Joseph, forward. Getrade vanuit Ottawa met een 2025 derde ronde draft pick voor toekomstige compensatie.

Pierre-Oliver Joseph, defense. Tekende een eenjarig contract als free agent nadat Pittsburgh hem geen nieuw contract aanbood.

Radek Faksa, forward. Komt over van Dallas Stars voor een toekomstige compensatie. Bottom six speler.

Alexandre Textier, foward. Getrade van Columbus voor een 2025 vierde ronde draft pick. Dertig punten op 78 wedstrijden (12G, 18A).

vertrokken spelers

Roberto Bortuzzo, defense. Free agent die een jaar het mag proberen in Utah. De 35-jarige speelde maar 27 wedstrijden afgelopen seizoen met 0.0 goals en assists.

Calle Rosen, defense. Vertrekt naar de AHL, Colorado Eagles.

Marco Scandella, defense. Free agent die waarschijnlijk niet meer opgepikt gaat worden door andere clubs.

Sammy Blais, forward. Start in de AHL bij Abbotsford Canucks.

Adam Gaudette, forward. Free agent gaat naar Ottawa.Contractj voor een jaar maar ook inclusief AHL.

Kevin Hayes, forward. Getrade naar Pittsburgh samen met een 2025 second round draft pick voor toekomstige compensatie.

Jakub Vrana, forward. Free agent maar weinig interesse van andere clubs.

Nikita Alexandrov, forward. Heeft een aanbieding gehad van de Blues maar Nikita heeft nog steeds niet getekend. Probeert wellicht een betere aanbieding te vinden. Maar trainingskampen gaan bijna starten.

talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Jimmy Snuggerud, forward. Gaat mee op kamp maar men verwacht hem niet meteen in de NHL. Zal gaan rijpen in de AHL en in het verloop van hetseizoen als hij zich bewijst kan hij speelminuten gaan krijgen. Talentvolle scorende winger met een uitstekend schot.

Zack Bolduc, forward. Bolduc is een veelbelovende talent, vooral vanwege zijn offensieve kwaliteiten. In zijn laatste seizoen met de Quebec Remparts scoorde hij 50 goals en gaf 60 assists in 61 wedstrijden. Dat maakt hem een dynamische aanvaller. Heeft al 25 wedstrijden gespeeld bij de Blues. Men verwacht hem nu het hele seizoen erbij.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Zachary Bolduc

wat kunnen we verwachten

Het succes van het team hangt af van verbeteringen in de aanval, waar ze vorig seizoen moeite mee hadden, met plaats 24 qua gescoorde doelpunten per wedstrijd. Bovendien is consistentie in de verdediging cruciaal, vooral met het verlies van ervaren verdediger Torey Krug door een blessure. Maar de vier aangetrokken forwards zijn nou ook niet de goal getters die men nodig heeft. Het zal wel weer balanceren worden voor de Blues met ja of nee de play-offs halen.

vermoedelijke lijnen

Dylan Holloway – Robert Thomas – Jake Neighbours
Brandon Saad – Pavel Buchnevich – Jordan Kyrou
Alexey Toropchenko – Brayden Schenn – Mathieu Joseph
Alexandre Texier – Radek Faksa – Oskar Sundqvist

Philip Broberg- Colton Parayko
Nick Leddy – Justin Faulk
Scott Perunovich – Matthew Kessel

Jordan Binnington
Joel Hofer

Previous Nijmegen Devils terug aan de nationale top
Next Golden Sharks Mechelen nu wel op weg naar de play-offs?