Flitsende start Tilburg Trappers is voldoende in openingswedstrijd


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers opende het Oberliga Nord seizoen met een wedstrijd tegen de Herne Miners. Een flitsende start bleek voldoende om de winst veilig te stellen.

LEES OOK: Gaat Tilburg Trappers weer hoge ogen gooien in de Oberliga?

Tilburg Trappers – Herne Miners 4-2

De eerste de beste aanval was meteen raak. Twee nieuwe spelers met de assists. Mike Dalhuizen en Anthony Rinaldi. En Ties van Soest hoefde de puck alleen maar aan te tikken om de 1-0 te maken. Tilburg was heer en meester in de eerste periode. Maar goalie Finn Becker bleek nog niet te willen capituleren. Dat deed hij wel aan het begin van de tweede periode. Terwijl Phil Marinaccio in de ‘Sin Bin’ zat kon Kobe Roth op een uitbraak, na assist van wederom Mike Dalhuizen, de puck hoog en droog in het netje stiften.

Tegen het eind van de tweede periode scoorde Herne dan “Das Anschlusstor”. Puckverlies aan de boarding door Alexei Loginov zorgde ervoor dat achter de goal Rasmus Lundh Hahnebeck de puck voor de goal kon krijgen en op de inschaatsende Samuel Eriksson kreeg Cedric Andree de goal tegen via de five hole. De laatste periode was echt voor Herne. Eerst werd het 2-2 door Benedikt Burgelt met een zondagsschot dertien minuten voor tijd. Waarna anderhalve minuut later Jay Huisman met een mooie sleep  de Tilburgers weer op voorsprong zette op de powerplay.

Herne bleef het proberen om er nog een overtime uit te halen, maar met een empty netter zorgde Kobe Roth ervoor dat de drie punten in het Brabantse bleven.
Samenvatting en persconferentie

Previous Kan Chiefs Leuven verrassen in het eerste jaar van de CEHL?
Next Blijven de Amsterdam Tigers jagers of worden ze de prooi?