Kan Chiefs Leuven verrassen in het eerste jaar van de CEHL?


Foto: Facebook Chiefs Leuven

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de Central European Hockey League. Gaat Chiefs Leuven weer in gevecht met Mechelen voor de laatste play-off plek of kunnen ze wat plekjes hoger strijden?

LEES OOK: Golden Sharks Mechelen nu wel op weg naar de play-offs?

terugblik seizoen 2023-2024

Chiefs Leuven bleef in gevecht met Mechelen om de laatste play-off plek maar uiteindelijk was er in de reguliere BeNe League vier punten verschil. Leuven won vier keer, een overwinning in overtime/shootouts. En leed elf nederlagen. Om de BeNe Cup deed Leuven het stukken beter. Met werd daar zesde met achttien punten. De chiefs wonnen vijf keer, leden drie keer verlies overtime/shootouts en verloren acht wedstrijden. In de play-offs moest Leuven in de kwartfinale aantreden tegen de nummer een HIJS Hokij. Het werd een sweep voor de Hagenaars. Leuven verloor met 4-3 in Den Haag na overtime en thuis verloor met met 5-2. Voor het tweede seizoen op rij is de coach Pascal Ryser.

Aangetrokken spelers

Vadim Gyesbreghs, defense. De captain van Mechelen was toe aan een change of scenery. De 32-jarige is weer terug waar zijn carrière begon.

Tommy Lubin, defense. Een in Amerika geboren hockeyer met een Nederlands paspoort. Speelde de afgelopen drie jaar bij Northeast Generals. Had in 41 wedstrijden tien assists en een plus van 26.

Erik Miller, forward. De afgelopen drie jaar speelde Erik nog in de ACAC, Alberta Colleges Athletic Conference, bij de Red Deer Polytechnic. De 25-jarige Canadees had in zijn laatste seizoen dertig punten (8G, 22A) in 24 wedstrijden.

tekst gaat verder onder de foto

#93 Erik Miller Foto: Facebook Chiefs Leuven

Jeremy Cote, forward. De eveneens 25-jarige Canadees speelt al vier jaar in Europa. Allemaal bij Franse clubs. Afgelopen seizoen speelde hij bij Valenciennes en had 28 punten (15G, 13A) in 25 wedstrijden.

Mathijs Lievens, defense. De 20-jarige broer van goalie Jelle. De verdediger speelde bij Utica Jr. Comets afgelopen seizoen.

Vertrokken spelers

Grayden Gottschalk, forward. De topscorer van vorig seizoen met 27 goals en achttien assists stapt over naar de regional liga in Duitsland EA Schongau.

Maxim Tsaplin, De Rus speelde maar negen wedstrijden. Het is onbekend bij de redactie waar Tsaplin naar toe gaat.

Jake Payette, defense. De 26 jarige Canadese verdediger die goed was voor 29 punten daarvan is het bij de redactie onbekend waar hij gaat spelen.

Shaun Dosanjh, defense. De 28-jarige Canadese verdediger gaat richting Australië. Hij gaat spelen voor Adelaide Adrenaline.

Nathan Compere, forward. De aanvaller had drie jaar niet gespeeld. Kwam vorig seizoen terug naar Leuven maar wat hij volgend jaar gaat doen is bij de redactie nog niet bekend.

takst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Nathan Compere

Wat kunnen we verwachten?

Voor Leuven blijft het afhankelijk of alle spelers fit blijven en niet geblesseerd raken. Een jonge groep aangevuld met een aantal ervaren spelers. Met deze groep zal Leuven het moeten gaan doen. Vorig seizoen was de start goed met drie overwinningen in vier wedstrijden om de BeNe Cup. Daarna zakte het in.

selectie 2024-2025

goalies
Stijn Raeymaekers
Jelle Lievens

defense
Ben Boute
Lukas Tambeur
Mathijs Lievens
Seppe Vanwelssenaers
Tommy Lubin
Gregor James
Ruben Van Bruyssel
Vadim Gyesbreghs

forwards
Matteo Vandezande
Alec James
Jeremy Côte
Warre Vanmontfort
Dries Blockx
Iniaz Steyaert
Basim Laeremans
Boris Kolyasnikov
Robbe Delport
Filipp Lapkov
Erik Miller
Kaelan Lauwerysen

Previous Tampa liet icoon en captain Steven Stamkos vertrekken en nu?
Next Flitsende start Tilburg Trappers is voldoende in openingswedstrijd