Snackpoint Eaters Limburg zijn klaar \voor het nieuwe seizoen


Foto: Zoetermeer Panters

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de Central European Hockey League. Gaat Snackpoint Eaters Limburg weer een prijs behalen in het nieuwe seizoen?

LEES OOK: Kan Chiefs Leuven verrassen in het eerste jaar van de CEHL?

terugblik seizoen 2023-2024

Snackpoint Eaters Limburg won in januari van dit jaar de BeNe League Cup door Unis Flyers Heerenveen in de finale te verslaan na een 3-0 achterstand en te winnen in overtime. In de reguliere competitie werd Geleen zesde met 22 punten. Zeven gewonnen wedstrijden, een keer overtime verlies en acht nederlagen. In de play-offs werden de Limburgers uitgeschakeld door EG Diez. Er werd zowel uit als thuis verloren van de Duitsers. 3-2 na overtime in Duitsland en in Geleen werd het 2-5. Toch kon men meer dan tevreden zijn met het behalen van de BeNe Cup.

tekst gaat verder onder de foto

BeNe League Cup IJshockey
Winnaars van de BeNe Cup Snackpoint Eaters Limburg. Foto: Ronald Jans

aangetrokken spelers

Jeffrey Melissant, forward. De 34-jarige aanvaller komt over van Den Haag. Hij kan pas eind oktober weer meespelen gezien zijn opgelopen schorsing in de wedstrijd om het landskampioenschap. Altijd goed voor een hoop goals en nog meer assists.

Wouter Sars, forward. De 24-jarige Tilburger maakt de overstap van de Oberliga naar de CEHL. Mits fit een uitstekende aanwinst.

Jelle Noblesse, forward. De 18-jarige forward die na een jaartje Amerika bij Springfield weer terug is op het oude nest. Hij was daar goed voor elf punten (6G, 5A) in 36 wedstrijden.

Mees van Wingerden, defense. De 20-jarige verdediger uit Den Bosch speelde in Zweden en Amerika. In Amerika speelde hij twee jaar bij de Islanders Hockey Club. Hij speelde in twee seizoenen 88 wedstrijden en was goed voor drie goals en 24 assists.

Mike Collard, forward. Verliet het hoge Noorden voor het lage Zuiden. Was bij Unis Flyers Heerenveen goed voor tien goals en zes assists.

Ninho Hessels, defense. De robuuste 24-jarige verdediger van Tilburg Trappers gaat net als Wouter Sars ook naar de CEHL.

Ryan Hooijmans, defense. Een eredivisie speler die een stap hogerop gaat. Komt over van Red Eagles.

Dean Versteeg, forward. De 22-jarige aanvaller heeft al zeven (!) jaar BeNe League ervaring. Speelde afgelopen seizoen in de eredivisie bij IJCU Utrecht Dragons. Elf punten met drie goals en acht assists.

Jordan Steinmetz, forward. De derde import komt uit Amerika. Het laatste seizoen speelde de 25-jarige aanvaller voor de Minnesota State University waarbij hij goed was voor 32 wedstrijden en elf (3G, 8A) punten.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Saints Athletics

vertrokken spelers

Yevgen Fadyeyev, forward. Was vorig seizoen een van de beste spelers van de Limburgers. Is overgestapt naar de Alps Hockey League bij EC Bregenzerwald. Was goed voor 63 (16G, 47A) punten.

Mees de Wit, forward. De 22-jarige aanvaller zou blijven maar kreeg een aanbieding vanuit de Oberliga en er was dus een clausule in het contract. Hij speelt nu bij Fuchse Duisburg in de Oberliga.

Joshua Blarion, defense. Op dit moment is niet bekend bij de redactie waar Balhan gat spelen.

Dennis Donders, defense. De verdediger is terug gegaan naar de eredivisie. Naar Eindhoven Kemphanen.

Patrik Prokop, defense. De 36 jarige Tsjech speelde een wedstrijd voor de Eaters.

Gabin Balhan, forward. Op dit moment is niet bekend bij de redactie waar Balhan gat spelen.

Jorin Kustermans, forward. Het leek erop dat Kustermans naar Chiefs Leuven zou gaan maar die aankondiging verdween na vijf minuten weer van de social media. Dus wat Kustermans gaat doen is op dit moment bij de redactie niet bekend.

Wat kunnen we verwachten?

Het lijkt erop dat de Snackpoint Eaters Limburg veel geïnvesteerd heeft in de breedte van de selectie. Coach Jeffrey van Iersel zal samen met de rest van de staf vier goede lijnen kunnen samenstellen in de aanval. Verdedigend kan hij met de acht verdedigers veel wisselen. En met hetzelfde goalie duo ziet het er voor aankomend seizoen gewoon goed uit.

Selectie 2024-2025 Snackpoint Eaters Limburg
goalies
Jowin Ansems
Deniz Mollen

Defense
Ninho Hessels
Mees van Wingerden
Mordy Munichman
Ryan Hooijmans
Kay Gielen
Brad Forrest
Matteo Castronovo
Arne van Espen

Forwards
Wouter Sars
Jelle Noblesse
Tom Marx
Dean Versteeg
Rolan Loos
Jeffrey Melissant
Jordan Steinmetz
Ben Duperreault
Lander Paulissen
Tijn Jacobs
Mike Collard
Akim Ramoul
Jesse Noblesse

Previous Den Haag haalt Heerenveen door de gehaktmolen in derde periode
Next Gaan de Islanders nu verder komen onder een heel seizoen Roy