Winnipeg Jets gaan met nieuwe coach de uitdaging aan


Foto: Instagram Winnipeg Jets

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Winnipeg Jets gaat aan het nieuwe seizoen beginnen met een nieuwe coach. Scott Arniel is de assistent die gepromoveerd is tot hoofd coach.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Winnipeg Jets

LEES OOK: Vegas Golden Knights ziet 110 punten vertrekken.

terugblik 2023-2024

Winnipeg Jets werd vierde in de League met 52 keer winst 24 keer verlies en zes nederlagen door overtime of shootouts. In de Western Conference werd men tweede. En in de Central Division werd men ook tweede. Met drie punten achter op Dallas net als in de Western Conference. Winnipeg Jets gingen er in de eerste ronde van de play-offs af met 4-1 tegen Colorado Avalanche.  Het was meteen het einde van coach Rick Bowness die zelf opstapte.

aangetrokken spelers

Brayden Yager, forward. De 19-jarige Canadese rookie komt over van Pittsburgh Penguins die hem drafte in de eerste ronde van 2023.

Dylan Coghlan, defense. De 26-jarige Canadees komt over van Carolina Hurricanes voor toekomstige vergoedingen. Speelde in twee seizoenen maar achttien wedstrijden voor de Canes.

Haydn Fleury, defense. Te vaak geblesseerd heeft de afgelopen vier jaar gemiddeld 34 wedstrijden per jaar gespeeld. Daarom krijgt hij een eenjarig two way contract.

Eric Comrie, goalie. Speelde in 2020-2021 al bij de Jets. Is gehaald als derde goalie. negentien en tien wedstrijden in Buffalo afgelopen twee seizoenen.

Kaapo Kahkonen, goalie. De 28-jarige Fin komt als free agent binnen maar kreeg maar een eenjarig contract. Zal fungeren als tweede goalie.

vertrokken spelers

Nate Schmidt, defense. De 33-jarige Amerikaanse verdediger werd uitgekocht. Hij stapt nu over naar de kampioen Florida Panthers. Met een eenjarig contract.

Lauren Brossoit, goalie. Haalde eigenlijk betere cijfers dan Connor Hellebuyck afgelopen seizoen maar Hellebuyck moest en zou keepen in de play-offs. Brossoit .927 2.00 GAA, Hellebuyck .921 2.39 GAA. Gaat nu als eerste keeper naar Chicago.

Brenden Dillon, defense. Heeft als free agent een driejarig contract getekend voor twaalf miljoen dollar. Die gaan ze missen.

Sean Monahan, forward. Kwam halverwege het seizoen van Montreal naar Winnipeg. Gaat als free agent aan de slag bij Columbus.

Tyler Toffoli, forward. Zes clubs in vijf jaar versleten. Speelde maar achttien wedstrijden voor de Jets.

talenten die ijstijd gaan krijgen

Brad Lambert, forward. De 20-jarige Fin heeft afgelopen seizoen een wedstrijd gespeeld in de NHL bij de Jets die hem hebben gedraft in de eerste ronde van de 2020 draft.

Foto: Brad Lambert Instagram

Ville Heinola, defense. In drie jaar 27 wedstrijden in de NHL bij de Jets met zes assists. De 23-jarige Fin zal waarschijnlijk een heel seizoen mee gaan draaien met de Jets.

wat kunnen we verwachten

Met dezelfde core als afgelopen seizoen zal Winnipeg weer gewoon meedoen om de play-off plekken. Maar Lauren Brossoit was echt een goede back-up goalie. Dat zijn Eric Comrie en Kaapo Kahkohnen niet echt.

mogelijke lijnen

Kyle Connor – Mark Scheifele – Gabriel Vilardi
Nino Niederreiter – Adam Lowry – Mason Appleton
Nikolaj Ehlers – Vladislav Namestnikov – Cole Perfetti
Morgan Barron – Rasmus Kupari – Alex Iafallo

Josh Morrissey – Dylan DeMelo
Dylan Samberg – Neal Pionk
Logan Stanley – Colin Miller

Connor Hellebuyck
Kaapo Kahkonen
Eric Comrie

Previous Herentals blijft inzetten op de jonkies
Next Nashville Predators gaat met ervaring vol op jacht naar Sir Stanley