UltimAir HIJS Hokij Den Haag klaar voor het echte werk


Foto: Jan Gijsselhart

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de Central European Hockey League. Gaat UltimAir HIJS Hokij Den Haag weer richting de halve finale CEHL? Of misschien zelfs nog een stapje verder? De Ron Berteling Schaal is al weer binnen.

LEES OOK: Kan Unis Flyers Heerenveen met smalle selectie prijzen pakken?

Resultaten afgelopen seizoen

UltimAir HIJS Hokij had een redelijk goed seizoen. De start was prima met de winst om de Ron Berteling Schaal tegen Unis Flyers Heerenveen, maar de strijd om de BeNe Cup werd een mislukking. Den Haag speelde niet slecht maar de goals vielen niet. Het leidde wel tot het feit dat afscheid werd genomen van coach Henry Thom. Den Haag werd zevende met zestien punten. Men had vier overwinningen, een keer winst in overtime, een keer verlies in overtime. Twee keer overtime verlies en negen keer verlies in reguliere speeltijd. Met als tijdelijke vervanger Jasper Kick werd de omslag ingezet. Na Kick werd de bondscoach van de dames Marco Kronenburg de nieuwe coach. Het bracht Den Haag de bekerwinst die met 6-4 Snackpoint Eaters Limburg versloegen.

Het landskampioenschap werd verloren van Heerenveen met 2-1. En in de reguliere BeNe League competitie werd Den Haag eerste met 35 punten. Elf keer winst, twee keer overtime verlies en drie reguliere verliespartijen. In de kwartfinale nam Den Haag het op tegen Leuven maar won in twee wedstrijden. In de halve finale was het Neuwied wat in game drie, drie seconden voor tijd de winnende goal maakte. Marco Kronenburg gaat zich concentreren op het Nederlands Dames Team en HIJS Hokij heeft Kristoff van den Broeck als de nieuwe coach.

Aangetrokken spelers

Marco Bommezijn, forward. De 37-jarige aanvaller had weer zin om in de top te spelen.

Nick Verschuren, forward. De 35-jarige Eindhovenaar wilde de schaatsen weer aantrekken na een jaartje sabattical en met de vele mutaties van forwards een welkome aanvulling.

tekst gaat verder onder de foto

#8 Nick Verschuren Foto: Robert Bos

Matias Mustonen, forward. De 27-jarige Fin speelde afgelopen seizoen in Zweden bij Kiruna IF en was goed voor 70 wedstrijden en 68 punten (21G, 47A).

Eric Backman, defense. De 31-jarige Zweed speelde de afgelopen drie seizoenen in Zweden voor Linden Hockey. 65 wedstrijden met acht goals en 42 assists.

Wesley de Bruijn, defense. De 21-jarige Hagenees speelde twee seizoenen in Heerenveen maar kan nu weer in zijn geboortestad aan de slag.

Ernesto Klem, defense. De 24-jarige Hagenees kwam weer naar huis na een jaartje Heerenveen.

Cas Neuman-Hesseling, goalie. Na het vertrek van goalie Julien van Nes had Den Haag weer een goalie met ervaring nodig. De 29-jarige had al vijf jeer BeNe League ervaring bij Den Haag en Zoetermeer. Hij kwam over van Dordrecht Lions Eredivisie.

Vertrokken spelers

Gustav Jansson, forward. Raakte zwaar geblesseerd afgelopen seizoen.

Jelle Kronenburg, forward. Ging naar Heerenveen.

Yurryt Smid, forward. Gestopt.

Bas de Kloe, defense. Stapte over naar de eredivisie Tilburg Trappers.

Jeffrey Melissant, forward. Gaat naar de Snackpoint Eaters.

Lorenzo Heemskerk, forward. De 21-jarige gaat aan de slag voor de Amsterdam Tigers.

Jay de Ruiter, forward. Jay gaat studeren in het Noorden dus een begrijpelijk stap naar Heerenveen.

Julien van Nes, goalie. De 23-jarige goalie wilde meer speeltijd en achter Brett Magnus gaat dat niet lukken. Nu de nummer een goalie van Nijmegen Devils.

tekst gaat verder onder de foto

#29 Julien van Nes Foto: Robert Bos

Kyle Brothers, forward. Bracht niet wat hij verwacht te brengen gezien zijn ervaring in de Oberliga. Weer terug naar Duitsland.

Ivan Anic, defense. De 28-jarige Serviër speelde zestien wedstrijden voor Den Haag. Stapta daarna over naar de Eredivisie bij Zoetermeer Panters.

Bjorn Willemse, defense. Van de 40-jarige verdediger weet de redactie niet of hij doorgaat of niet. In iedere geval niet bij HIJS.

Dean Versteeg, forward. Speelde twee wedstrijden voor HIJS en stapte toen over naar de Eredivisie Utrecht Dragons. Speelt nu bij Snackpoint Eaters.

Chad Niddery, forward. Kwam in de slotfase van het seizoen Den Haag helpen. Is weer terug naar Canada.

Wat kunnen we verwachten?

Den Haag heeft veel mutaties ondergaan maar bij de strijd om de Ron Berteling Schaal 2024 stond er weer een team wat Heerenveen versloeg met maar liefst 8-2. Den Haag is een team wat ieder seizoen om de prijzen speelt. Met Kyle Brothers en Jeffrey Melissant verliest men twee punten pakkers. Is dat gat voldoende opgevuld? Met Mustonen en Verschuren moet dat lukken. En dan is er nog de zaak Bartek Bison. Den Haag won de arbitragezaak en is nog in gesprek met Bison.

selectie 2024-2025

goalies
Brett Magnus,
Cas Neuman-Hesseling

defense
Mike van Oeveren
Wesley de Bruijn
Eric Backman
Jordy van Oorschot
Morris Hols
Ernesto Klem

Forewards
Joey Oosterveld
Tommy van Zanten
Nick Verschuren
Marco Bommezijn
Raymond van der Schuit
Justin Evers
Joy Turpijn
Dani van Schilt
Tobie Collard
Matias Mustonen
Donovan de Zwart

Previous Kan Unis Flyers Heerenveen met smalle selectie prijzen pakken?
Next EG Diez-Limburg gaat gewoon weer meestrijden in de top CEHL