Tilburg komt matige start niet meer te boven tegen Erfurt


de kwelgeest van de Trappers Erfurt goalie Patrick Glatzel. Foto: Romy Mullens

Wedstrijd drie van de Tilburg Trappers liep uit op een fiasco. Na twee uitstekende wedstrijden in het openingsweekend lukte het maar niet op vrijdag 27 september in de eerste veertig minuten tegen Erfurt. In de derde periode bleek goalie Patrick Glatzel een te grote sta in de weg.

LEES OOK: Tilburg Trappers haalt uit op bezoek bij Rostock Piranhas

Tilburg Trappers – TecArt Black Dragons 3-4

Zonder de geschorste Mike Dalhuizen die node werd gemist achterin ging Tilburg Trappers in wedstrijd 501 van Giovanni Vogelaar de strijd aan met Erfurt. Na acht minuten spelen werd Bjorn Borgman niet gecoacht dat er druk op hem was. En hij leverde zo de puck in waarna Harrison Reed de puck door het midden kon afgeven op Fritz Denner. En die kon vrijstaand de hoek uitzoeken. Tilburg had drie schoten meer in de eerste periode op het Duitse doel 10-om-7. In de tweede periode ging het gelijk op qua schoten 12-om-12 maar dat was niet te zien op het ijs. Met twee snelle goals achter elkaar stond het al snel 3-0 voor de bezoekers uit Erfurt.

Een foutje van Chay Schults achter de goal bij de boarding leverde een wrap around op. Waar goalie Cedric Andree het antwoord schuldig op moest blijven. De 3-0 was eigenlijk een lucky bounce voor de Duitsers. Via een duel aan de boarding aan de zijkant kon Enzo Herrschaft de puck voor de goal gooien. En de terug schaatsende Marvin Timmer kreeg de puck vol op zijn blad en kon zo Cedric Andree five hole passeren. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. 0-3 na 28 minuten achter in Stappegoor. Tegen Erfurt, zou dat al ooit eerder gebeurd zijn? Maar het nieuwe ‘Dynamic Duo’ van de Trappers Phil Marinaccio en D’Artagnan Joly zorgde in ieder geval ervoor dat Tilburg van de hatelijke nul afkwam. Marinaccio kwam over links naar binnen geschaatst en schoof zo de puck op het blad van Joly en die kon met een one timer de 1-3 tussenstand binnen schieten. Maar vier minuten voor het einde van de tweede periode werd het zelfs 1-4. Op een pass van Santeri Haarala kon de Let Andris Dzernis met een simpele redirect de puck hoog in het doel tikken.

eenrichtingsverkeer derde periode

Tilburg coach Todd Warriner had ingegrepen. Goalie Cerdic Andree kon op de bank plaatsnemen. In de derde periode was het eenrichtingsverkeer van Tilburg op het Duitse doel. Maar liefst achttien keer schoten de Trappers op het doel. In minuut 48 op de powerplay schoot Phil Marinaccio vanuit de rechterhoek met een keiharde one timer op goalie Glatzel. Die kon de puck niet klemmen en op de rebound was het Jay Huisman met de 2-4. Nog geen twee minuten later was er ook al het ‘Anschlusstor’ van de Trappers. Kobe Roth schoot de puck vanaf de blauwe lijn zo in de winkelhaak. Maar in de nog resterende minuten lukte het de Trappers niet om overtime af te dwingen. De eerste officiële nederlaag van het seizoen is een feit.

samenvatting en persconferentie

Previous L.A. Kings willen verder in de play-offs dan ronde een
Next Benauwde zege Nijmegen, ruime winst Den Haag