Carolina Hurricanes willen laatste stap zetten richting Sir Stanley


Foto: Instagram Carolina Hurricanes

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. Carolina Hurricanes gaan aan het nieuwe seizoen beginnen met een aderlating namelijk de 30-jarige forward Jesper Fast is geopereerd aan zijn nek en mist het hele komende seizoen. Aangezien Fast dus het hele jaar niet beschikbaar is hebben ze drie forwards uitgenodigd voor een professional tryout. Te weten Skyler Brind’Amour, Rocco Grimaldi en Sam Gagner.

LEES OOK: Gaat Boston Bruins de perikelen Swayman kunnen negeren?

terugblik seizoen 2023-2024

De Carolina Hurricanes kende wederom een ijzersterk seizoen met score van 52 keer winst, 23 keer verlies, twee keer verlies door overtime en vijf keer door shootouts. Daarmee eindigden ze als tweede in de Metropolitan Divisie en als tweede in de Eastern Conference. In de League finishten ze uiteindelijk als derde. Tijdens de play-offs vond Carolina in ronde twee haar Waterloo in New York. De Rangers waren sterker in de Divisie, de Conference, de League en dus ook in de play-offs.

Coach Rod Brind’Amour en de nieuwe Canes general manager Eric Tulsky moeten dit jaar de laatste stap naar de Stanley Cup finale zetten. Dat is wat het verwende en fanatieke 19.000 koppen tellende legioen eist als de Hurricanes vanaf komend seizoen de PNC Arena weer in vuur en vlam zetten.

aangetrokken spelers

Shayne Gotisbehere, defense. De 31-jarige verdediger met een gouden stick (56 punten, tien goals 46 assists in 81 wedstrijden) komt na één jaar weer terug. Hij verlaat Detroit en Carolina legde hem vast voor drie jaar (negen miljoen dollar). De Canes halen zo een koopje binnen. Indien Gotisbehere fit blijft kan dit wel eens een topdeal blijken voor Carolina.

Jack Roslovic, forward. De 27-jarige Amerikaan komt als free agent over van de New York Rangers. Afgelopen seizoen bij Columbus en de Rangers kwam hij tot 59 wedstrijden negen goals en 22 assists.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Jack Roslovic

Eric Robinson, forward. De 29-jarige Amerikaan komt als free agent naar Carolina. Kwam tot 57 wedstrijden bij Buffalo en Columbus afgelopen seizoen met drie goals en zeven assists. Bottom six speler.

Sean Walker, defense. De 29-jarige Canadees tekende als free agent een vijfjarig contract voor achttien miljoen dollar. Speelde 81 wedstrijden bij Philadelphia en Colorado en kwam tot tien goals en negentien assists en was een plus elf.

Tyson Jost, forward. De 26-jarige Canadees tekende een eenjarig contract als free agent. Speelde 43 wedstrijden afgelopen seizoen bij Buffalo met drie goals en drie assists en een minus elf.

William Carrier. forward. De 29-jarige Canadees tekende een zesjarig contract als free agent voor twaalf miljoen. Hij speelde vorig seizoen bij Vegas en kwam tot 39 wedstrijden en scoorde zes goals en gaf twee assists.

vertrokken spelers

Jake Guentzel, forward. De 29-jarige Amerikaan vertrok voor zeven jaar en een megabedrag (63 miljoen) naar Tampa Bay. De Canes konden het bod van de Lightning niet matchen en lieten deze puntenmachine dus gaan. Guentzel had afgelopen seizoen 77 punten (30 goals, 47 assists) in 67 reguliere wedstrijden voor de Penguins en de Canes.

Stefan Noesen, forward. De 31-jarige Amerikaan gaat als free agent voor drie jaar naar New Jersey. Kwam tot 81 wedstrijden met veertien goals en 23 assists.

Brady Skjei, defense. De 30-jarige Amerikaanse defensieve punten pakker tekent een leuk contract bij Nashville. Zeven jaar voor 49 miljoen. Hij pakte afgelopen seizoen in tachtig wedstrijden dertien goals en 34 assists en een plus vijftien. Grote aderlating voor de Canes.

Teuvo Teravainen, forward. De 30-jarige Fin gaat voor drie jaar naar Chicago met als gage 12.6 miljoen. Goed voor 53 punten met 25 goals en 58 assists en een plus vijftien.

Brett Pesce, defense. De 29-jarige Amerikaan tekende een zesjarig contract bij New Jersey voor 33 miljoen. Zeventig wedstrijden afgelopen seizoen met drie goals, tien assists en een plus tien.

Yevgeni Kuznetsov, forward. Op verzoek van de 32-jarige Rus werd zijn contract ontbonden en ging hij terug naar zijn geboorteland Rusland en speelt hij nu bij SKA St. Petersburg.

Anthony DeAngelo, defense. De 28-jarige Amerikaan ging in het kielzog van Kuznetsov mee naar Rusland en speelt nu ook bij SKA. St. Petersburg.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Tony DeAngelo Instagram

talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Bradley Nadeau, forward. Nadeau is een 19-jarig talent dat opviel met 46 punten (negentien goals, 27 assists) in 37 wedstrijden tijdens zijn seizoen eerste voor University of Maine. Hij is Carolina’s first-round pick, nummer dertig, van de 2023-NHL Draft en tekende een driejarig, entry-level contract  in april. Nadeau maakte die maand zijn NHL debuut tijdens de laatste seizoensmatch van 16 April. Hij kan na het trainingskamp zomaar de selectie halen. Lukt dat niet dan zal hij bij Chicago in de AHL zich verder gaan ontwikkelen.

Scott Morrow, defense. De 21-jarige Amerikaan heeft vorig seizoen zijn debuut gemaakt in de NHL. Twee wedstrijden speelde hij met nul goals en nul assists en een minus drie. Bij de University van Massachusetts was hij in 37 wedstrijden goed voor dertig punten met zes goals en 24 assists. Is nu geblesseerd dus kan zich niet bewijzen in preseason.

Wat kunnen we verwachten?

Er zijn wel veel scorende forwards en defensemen weggegaan. En de binnengehaalde spelers zijn niet van hetzelfde kaliber. Ze willen wel een stap verder maar gaat dat met deze selectie ook lukken? Qua goalies hebben ze drie goede goalies dus dat zit wel snor.

vermoedelijke lijnen

Andrei Svechnikov – Sebastian Aho – Martin Necas
Jordan Martinook – Jordan Staal – Seth Jarvis
William Carrier – Jack Drury – Jack Roslovic
Eric Robinson – Jesperi Kotkaniemi – Jackson Blake

Jaccob Slavin – Sean Walker
Dmitry Orlov – Brent Burns
Shayne Gostisbehere – Jalen Chatfield

Pyotr Kochetkov
Frederik Andersen
Spencer Martin

Previous Gaat Boston Bruins de perikelen Swayman kunnen negeren?
Next Supersunday: Bekerperikelen en een oorwassing in de CEHL