Tilburg verliest na penaltyshots tegen Duisburg


Foto: Daniela Schmidt

Het bleek geen gelukkig weekend te zijn voor de Tilburg Trappers. Nadat ze vrijdag thuis verloren van Erfurt verloor men zondagavond op bezoek bij Duisburg terwijl ze vier minuten voor tijd nog met 6-4 voor stonden. Twee tegengoals terwijl Duisburg de goalie van het ijs had.

LEES OOK: Tilburg komt matige start niet meer te boven tegen Erfurt

Fuchse Duisburg – Tilburg Trappers 7-6 SO

Tilburg wilde zich revancheren voor de zwakke start in eigen huis afgelopen vrijdag. Dat lukte niet zo. De eerste beste penalty kill zorgde voor de voorsprong van Duisburg. Janne Seppänen schoot uit een onmogelijke hoek de 1-0 binnen. Met een deke zette hij twee Tilburgse verdedigers op de verkeerde schaats en schoot de puck precies tussen de schouder van Ruud Leeuwesteijn en de winkelhaak. Er was maar een gaatje en Seppänen wist het gaatje te vinden. Op een uitbraak van de Trappers was het een sublieme pass van D’Artagnan Joly op de instormende Phillip Marinaccio, die kon de hoek uitzoeken ongehinderd voor de 1-1. Maar toch kwamen de Trappers achter in de eerste periode. 45 seconden voor de eerste breek was het weer raak voor de Duitsers. Een rebound aangezien Tilburg de puck niet kon wegkrijgen zorgde ervoor dat Michael Fomin de puck vlak voor de goal breed kon spelen en Adam Zoweil kon de puck met alle gemak binnen schuiven.

In de tweede periode vielen in een tijdsbestek van vier minuten drie goals. De tweede periode begon goed voor de Füchse, toen Jannis Kälble op de powerplay de stand op 3-1 bracht. Daarna domineerden de Trappers de wedstrijd, en Phillip Marinaccio en Kilian van Gorp maakten binnen drie minuten gelijk. Tilburg was sterker maar meer goals konden er noiet gescoord worden aangezien goalie Julius Schulte redelijk zijn dag had.

twee goals voorsprong in vier minuten weggegeven

De derde periode was een uitstekende periode van Tilburg Trappers tot de laatste vier minuten. Eerst was er een powerplay goal van Bjorn Borgman. Een mooie one timer net over de blauwe lijn die zo de winkelhaak binnen sloeg. Met nog zeven minuten te spelen vond Kobe Roth de vrijstaande Reno de Hondt die de puck wel heel vrij binnen kon tikken. Maar Tilburg stond even niet op te letten bij een actie van Nardo Nagtzaam. Die kon ongehinderd over links naar binnen trekken en five hole bij goalie Ruud Leeuwesteijn de aansluitingstreffer binnen schieten. Er waren nog vijf minuten te spelen. Tilburg leek de wedstrijd op slot te gooien met de 6-4. De goalie van Duisburg stopte de eerste kans nog maar op de rebound was hij kansloos op de intikker van Kobe Roth. Nu was de assist van Reno de Hondt. Vier minuten te spelen twee goals verschil wat kan er nog misgaan? Een heleboel dus.

Duisburg coach Risto Kurkinen haalde zijn goalie naar de kant. De 5-6 was pure pech. Ruud Leeuwesteijn stopte de puck en een Tilburgse verdediger wil de puck wegschieten maar schiet die tegen de liggende Leeuwesteijn aan en zo kon Seppänen zijn tweede goal maken. Niets aan de hand even gegroepeerd spelen en die drie minuten over de streep trekken en drie punten in de tas mee terug naar Tilburg. Jammer maar helaas. Nardo Nagtzaam schiet net over de blauwe lijn een one timer op het doel van Tilburg en via de schaats van Reno de Hondt krijgt de puck een rare stuit en is Ruud Leeuwesteijn kansloos in de verre hoek. 6-6 en overtime bracht nog geen beslissing dus moesten penalty shots de beslissing brengen.

Er ging er maar een in. En die was van Duisburg gescoord door Linus Werderson Libäck. Zeer onnodig deze verliespartij. Maar die gebeuren ook.

samenvatting en persconferentie

Previous Colorado Avalanche begint gehavend aan het nieuwe seizoen
Next Vancouver Canucks met Daniel Sprong klaar voor succes?