New York Rangers met weinig transacties op jacht naar succes


Foto: X New YOrk Rangers

Face-Off blikt vooruit op het nieuwe seizoen in de NHL. De New York Rangers baalden van het verlies in de Eastern Conference Finale tegen de Florida Panthers en hebben weinig transacties gedaan in het offseason.

LEES OOK: Vancouver Canucks met Daniel Sprong klaar voor succes?

terugblik seizoen 2023-2024

Na een geweldig seizoen waarin de Rangers via 55 overwinningen 23 nederlagen, een maal verlies in overtime en drie keer met shootouts eindigde als nummer één in de Metropolitan Divisie, de Eastern Conference en de League. Kon men de Stanley Cup al ruiken. Maar de Panthers uit Florida beten de droom van New York tijdens de Eastern Conferene Finale in stukken. Voor komend seizoen geldt er maar één motto: we want the cup.

General manager Chris Drury en coach Peter Laviolette hebben het sterrenensemble goed bij elkaar weten te houden en daar waar nodig enkele wijzigingen doorgevoerd. Lukt het de Rangers om deze keer wel door te stoten naar de finale en de Stanley Cup weer naar de Big Apple te brengen? De 18.000 Rangers-fans in het Madison Square Garden smachten naar nieuw succes. En naar de bone crushing-hits van mad man Matt Rempe.

tekst gaat verder onder de video

aangetrokken spelers

Reilly Smith, forward. Deze 33-jarige Stanley Cup-winaar met Vegas Golden Knights in 2023 komt na slechts één jaar over uit Pittsburgh via een trade voor draft-picks. Hij is een solide puntenmachine (40 punten, dertien goals, 27 assists in 76 wedstrijden) en zal waarschijnlijk metthe wizard of New YorkMika Zibanejad en left Winger Kris Kreider de eerste lijn gaan vormen.

Sam Carrick, forward. De 32-jarige Canadees komt over van Edmonton als free agent. Hij speelde tien play-off wedstrijden en kwam tot een assist. In het reguliere seizoen speelde hij er zestien voor de Oilers en had daar twee goals en drie assists. In Anaheim speelde hij 61 wedstrijden met acht goals en drie assist en een minus elf.

vertrokken spelers

Jack Roslovic, forward. Van de vertrekkende spelers is Roslovic degene die het meest trefzeker was. Hij kwam voor Columbus en New York tot  59 wedstrijden. In totaal scoorde hij 31 punten (negen goals en 22 assists). In de play-offs pakte hij voor de Rangers nog eens acht punten (twee goals en zes assists). Hij vertrekt naar Carolina. De Canes legden hem voor één jaar vast.

Barclay Goodrow, forward. De 31-jarige Canadees werd door de Rangers op waivers gezet. En werd geclaimd door de San Jose Sharks. Speelde 96 wedstrijden inclusief de play-offs en was goed voor tien goals en tien assists.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Instagram Barclay Goodrow

talenten die mogelijk ijstijd gaan krijgen

Adam Sykora, forward. Het 20-jarige talent uit Slowakije was afgelopen jaar één van de jongste spelers in de AHL. Hij viel daar absoluut niet uit de toon. Voor Hartford kende hij met 23 punten in 66 wedstrijden (acht goals, vijftien assists) een degelijk  seizoen. Hij was ook de captain van het Slowaakse team op het wk voor junioren. Hij had daar in vijf wedstrijden een goal en een assist. Misschien is dit seizoen nog te vroeg maar de kans bestaat als de nood aan de man is dat hij misschien zijn debuut kan maken in de NHL.

Brennan Othmann, forward. De 21-jarige Canadees heeft zijn debuut al gemaakt in de NHL vorig seizoen met drie wedstrijden. Zowel assists als goals bleef op nul. In 2021 gedraft in de eerste ronde als nummer vijftien door de Rangers. Gaat bij de selectie behoren dit seizoen.

Wat kunnen we verwachten?

New York wil nog een extra right winger van topniveau voor de eerste lijn. Smith gaat de kans krijgen maar de Rangers zijn op zoek naar een absolute elite-speler. Tsja, dan zullen ze echt capspace moeten vrijmaken. Voor hun right winger Kaapo Kakko (2,4 miljoen) is er geen belangstelling en defenseman Jacob Trouba (acht miljoen) wil met zijn gezin absoluut niet weg uit New York. Want zijn echtgenote heeft een zeer hoge functie in het ziekenhuis. En hij zegt mijn gezien heeft altijd voor mij gekozen en die hebben het hier naar hun zin, Ik ga niet weg uit New York. Er is dus nog geen geld voor een winger die ruim boven het niveau van Smith uitsteekt. Kunnen ze het afgelopen seizoen evenaren of zelfs verbeteren?

Vermoedelijke lijnen

Artemi Panarin – Vincent Trocheck – Alexis Lafreniere
Chris Kreider – Mika Zibanejad – Reilly Smith
Will Cuylle – Filip Chytil – Kaapo Kakko
Adam Edstrom – Sam Carrick – Matt Rempe

Ryan Lindgren – Adam Fox
K’Andre Miller – Braden Schneider
Zac Jones – Jacob Trouba

Igor Shesterkin
Jonathan Quick

Previous Vancouver Canucks met Daniel Sprong klaar voor succes?
Next Dallas met vernieuwde defensie op jacht naar Sir Stanley