Opening NHL in Praag succes voor Devils tegen Sabres


Foto: X New Jersey Devils

De NHL Global Series 2024 in Praag opende met een wedstrijd tussen de New Jersey Devils en de Buffalo Sabres, gehouden in de O2 Arena. IJshockeylegende Jaromir Jagr deed de puck drop.

LEES OOK: Edmonton Oilers gaan all in dit seizoen of toch niet?

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 4-1

De Devils domineerden een groot deel van de wedstrijd en kwamen sterk uit de startblokken met goals van Stefan Noesen en Johnathan Kovacevic. Kovacevic’s doelpunt leverde hem de grappige bijnaam “Kovechkin” op van coach Sheldon Keefe. Een van de opvallendste momenten van de avond kwam toen New Jersey-doelman Jacob Markstrom een spectaculaire redding maakte met zijn stick. In de gehele wedstrijd maakte hij 30 reddingen.

Ondanks een late opmars van de Sabres, inclusief een goal van verdediger Owen Power, wisten de Devils de wedstrijd af te sluiten met een 4-1 overwinning. Ondrej Palat, die speelde voor zijn thuispubliek, uitte zijn vreugde over de overwinning, terwijl de Sabres, onder leiding van aanvoerder Rasmus Dahlin, hopen op een sterkere reactie in de tweede wedstrijd van de serie op zaterdag.

Vooral de Tsjechische fans zorgden voor een geweldige ambiance. Patrik Elias kreeg ook een groot applaus toen hij op het scorebord verscheen. De aanwezige Sabres-fanclub, compleet met buffelhoorns, trommels en megafoons, zorgde voor onophoudelijke aanmoedigingen, zelfs toen hun team met drie doelpunten achterstond.

De Devils waren vooral in de eerste periode de agressievere partij, waarbij ze de wedstrijd controleerden met hun harde forecheck en aanvallende speelstijl. New Jersey-captain Nico Hischier (goal), beschreef het als een onvergetelijke ervaring.  Hoewel de Sabres-coach Lindy Ruff aangaf dat zijn team nerveus leek aan het begin van de wedstrijd, verwacht hij een betere start in de volgende wedstrijd. De energie in de arena zal zeker opnieuw hoog zijn, en de Sabres hopen de steun van hun gepassioneerde fanclub terug te betalen met een overwinning.

Previous Sterke tweede periode voldoende voor Tilburg in Leipzig
Next The Devils strikes twice in seizoensopener NHL tegen de Sabres