The Devils strikes twice in seizoensopener NHL tegen de Sabres


Foto: Instagram New Jersey Devils

Terwijl de meeste van de 32 teams nog volop met het preseason bezig zijn, speelden de Buffalo Sabres en de New Jersey Devils hun tweede wedstrijd in het 2024-2025 seizoen van de NHL. Tijdens die tweede speeldag van de NHL-Global Series in Praag liet New Jersey’s Boy Wonder Jack Hughes zien dat je ook zonder treffers een wedstrijd kan beslissen. De met een fabuleuze techniek gezegende forward leverde twee sluwe en fraaie assists die twee belangrijke treffers opleverde.

LEES OOK: Opening NHL in Praag succes voor Devils tegen Sabres

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 3-1

De Saters uit New Jersey maakten geroosterde Buffel biefstuk van de Sabres. De shots on goal-verhouding geeft het werkelijke krachtsverschil weer: 36 – 18 voor de Devils. In de negende minuut opende Tage Thompson (goal) de score voor de Sabres. Tijdens een New Jersey powerplay in de dertiende minuut trok fresh Devil Seamus Casey (goal) de stand weer gelijk: 1-1 en zo gingen de spelers ook de eerste intermissie in. Periode twee en drie werden een trip naar het hellevuur voor de Buffels. Het was aan Sabres-goalie Devon Levi (34 saves, 0.919) te danken dat het bij drie treffers bleef. Paul Cotter (goal) en Timo Meier (goal) maakten de 2-1 en de 3-1.

Buffalo verloor meer dan alleen de wedstrijd. De duivelse Enforcer Brenden Dillon vloerde met een stevige hit JJ Peterka. Het leverde de Duitse international een hersenschudding op en daarmee zijn de Sabres voor langere tijd één van hun talenten kwijt.

tekst gaat verder onder de video

 

Dillon werd nog door reus Alex Tuch (assist) ter verantwoording geroepen maar de bokspartij die ontstond werd door Dillon met een rake rechtse hoek ook in zijn voordeel beslist: Buffel Tuch knalde tegen het ijs en beide heren konden vijf minuten afkoelen. Dillon ontving nog een terechte twee minuten minor voor de hit op Peterka. Het was hard maar fair. Het hoofdletsel ontstond door de botsing van beide hoofden en de klap op het ijs. De Buffels gingen knock out, de Devils pakten de maximale winst in dit tweeluik.

 

 

Previous Opening NHL in Praag succes voor Devils tegen Sabres
Next Goals, goals, goals in Eredivisie en CEHL