Amazon prime FaceOff Inside the NHL


Foto: Amazon

Amazon Prime lanceert aan de vooravond van het 2024-2025 NHL-seizoen de prachtige docu-serie FACEOFF: Inside the NHL. De serie is vanaf nu wereldwijd te zien via streamingdienst en is het begin van een intensieve samenwerking tussen Amazon en de NHL. Daarnaast zullen er meerdere specials te zien zijn in de komende jaren waarmee Amazon fors blijft investeren in de NHL.

LEES OOK: Documentary review: All or Nothing Toronto Maple Leafs

In FACEOFF: Inside the NHL gaan de makers diep in op de wereld achter de NHL. Je volgt de spelers op het ijs, je maakt ze thuis mee en je krijgt toegang tot de wereld achter de clubs. Als kijker volg je ook de fans en hun beleving, de impact van de sport op het dagelijks leven in de stad maar uiteindelijk staat het belangrijkste centraal: het allerbeste ijshockey ter wereld.

tekst gaat verder onder de video

 

De docu is het werk van het team dat ook Drive to Survive voor de Formule1 en Netflix maakt. Het verschil is echter dat de NHL-docu rauwer is. Minder bedacht en daardoor verrast de reeks je op bepaalde momenten en worden zaken echt onthuld. Een mooi voorbeeld is aflevering één. De play-off strijd tussen Toronto en Boston wordt opgehangen aan de levens van supersterren William Nylander (Toronto Maple Leafs) en David Pastrnak (Boston Bruins). Niet alleen is de wijze waarop die twee spelers met elkaar verbonden zijn ontroerend en inspirerend in beeld gebracht. De strijd tussen beide teams spat op bloedstollende wijze van het scherm.
En dat is nog pas aflevering één. Voor alle ijshockeyfans is deze docu-reeks het best mogelijke voorgerecht op het nieuwe seizoen.
FACE-OFF: Inside the NHL is te zien bij primevideo 4,49 per maand en maandelijks opzegbaar.

Previous Geleen doet 'het' in een minuut, Diez verslaat Liège.
Next Vuurwerk op het ijs, een dagje Kölner Haie