Tilburg herstelt zich tegen Halle met winst


Foto: Arie Leeuwesteijn

Het was een weekend voor de Tilburg Trappers met huilen en juichen. Vrijdag op bezoek in Essen kreeg Tilburg een pak op de broek mede doordat Cedric Andree (0.808) niet zijn dag had. Maar tegen Halle was het weer de Cedric zoals Tilburg hem kent (0.960).

LEES OOK: Tilburg nu wel bij de les met winst op Herford

Tilburg Trappers – Saale Bulls Halle 3-1

Tilburg Trappers had wat goed te maken na de ruime nederlaag tegen Essen. De 2276 toeschouwers in Stappegoor kregen een prima wedstrijd IJshockey voorgeschoteld. Al na zes minuten scoorde Phil Marinaccio met een backhand forehand move op een breakaway shorthanded. En dat terwijl Ties van Soest in de strafbank zat. Tilburg kreeg genoeg kansen om de score uit te bouwen alleen was de Halle goalie Kai Kristian een sta in de weg. Ook in de tweede periode was de druk van de Trappers hoog in misschien hun beste periode maar zoals gezegd wederom die goalie van de Bulls werkte niet mee.

tekst gaat verder onder de video

Foto: Arie Leeuwesteijn

Uiteindelijk lukte het de Trappers het verschil dan te maken in de derde periode. Op een powerplay net nadat die was beëindigd veranderde Max Hermens een schot van D’Artagnan Joly van richting voor de 2-0. Toen waren er nog dik acht minuten te spelen. Maar pas in de laatste minuut met de goalie van het ijs wisten de Duitsers de shutout voor Cedric Andree te voorkomen. Een schot van ging via de schaats van Mike Dalhuizen tegen de paal. En de puck kwam bij Thomas Merl terecht die de puck zo in het doel kon schuiven. 47 seconden billen knijpen maar vijf seconden voor tijd maakte Ties van Soest aan alles een einde door de empty netter van dichtbij binnen te tikken.

samenvatting en persconferentie

tekst gaat verder onder de video’s

samenvatting en persconferentie Essen – Tilburg.

Previous Close calls in de NHL, Vegas wint weer, Chicago vernedert Edmonton
Next Zoetermeer pakt eerste overwinning