Zoetermeer pakt eerste overwinning

Gisteravond vond in het Sportiom te Den Bosch de zondagwedstrijd plaats tussen de Red Eagles en de zwaar gehavende Zoetermeer Panters (Sam Haijes, David Szabo, Patrik Sedlar en Thomas Borgman ontbraken). Beide teams deden niets voor elkaar onder maar Den Bosch stond aan het einde net als vrijdag weer met lege handen.

Red Eagles ’s-Hertogenbosch – Zoetermeer Panters 2-4

Voor 125 toeschouwers liepen de Red Eagles binnen drie dagen in eigen huis tegen de tweede nederlaag aan. In een boeiende strijd waarbij beide goalies een drukke avond hadden (shots on goal ratio: 30-35) waren de Panters koelbloediger in de afronding. Zowel in de eerste als de twee de periode wist Zoetermeer één keer te scoren. Periode drie startte zodoende met een 0-2 achterstand voor Den Bosch. In het laatste kwartier vloog de vlam in de pan. Toen Panters-routinier Berry Donders (twee goals) de 3-0 achter Red Eagles-goalie Tomislav Hrelja (31 saves, 0.886%) schoof leek de wedstrijd gespeeld. Den Bosch zette echter de wedstrijd weer op zijn kop door in minuut 48 en 54 te scoren. Red Eagles sterspeler Finn Filippini (twee assists) bracht eerst Olivier Groen (goal) in stelling en daarna Mario Zitella (goal): 2-3. De wedstrijd lag weer helemaal open.

Zoetermeer profiteerde vervolgens van de ruimte die ontstond omdat de Eagles vol gas gaven in de jacht op de gelijkmaker. De technisch begaafde Ferenc Kocsis (twee assists) bediende Berry Donders in minuut 56 en die maakte zijn tweede en beslissende goal van de avond: 2-4. Absolute man of the match was Zoetermeer-goalie Damian Onderwater (28 saves, 0.933%).