Vegas, Dallas, Calgary en Winnipeg zijn nog ongeslagen na drie wedstrijden


Foto: X Dallas Stars

De Edmonton Oilers hebben nog PTSS na de verloren game zeven van afgelopen seizoen in de NHL Stanley Cup Finale. Vanaf de goalies tot aan alle aanvallers zijn nog niet scherp aan het seizoen begonnen. Inmiddels gestart met drie nederlagen op een rij. Maar Colorado doet hetzelfde ook nul uit drie. Wie wel met drie uit drie startte zijn Dallas, Vegas, Calgary en Winnipeg.Vorig seizoen startte de Oilers ook zwak en ze gingen daarna door naar de finale. Maar resultaten uit het verleden….

LEES OOK: Close calls in de NHL, Vegas wint weer, Chicago vernedert Edmonton

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 2-1 OT

Kyle Connor bezorgde de Winnipeg Jets hun derde overwinning op rij door 51 seconden in de overtime de 2-1 te scoren tegen de Minnesota Wild. Zijn schot vanaf de rechtercirkel tijdens een powerplay werd de winnende. Coach Scott Arniel prees Connors unieke schiettechniek. Mark Scheifele scoorde ook voor de Jets en had een assist, terwijl Connor Hellebuyck (0.963) 26 reddingen maakte. Jake Middleton scoorde voor de Wild, die hun tweede opeenvolgende nederlaag leden, ondanks een sterke prestatie van goalie Filip Gustavsson (0.943) met 33 reddingen.

Dallas Stars – Seattle Kraken 2-0

In zijn debuut voor de Dallas Stars maakte goalie Casey DeSmith een shutout met 25 reddingen in een 2-0 overwinning tegen de Seattle Kraken. Sam Steel en Wyatt Johnston scoorden voor Dallas dat alle drie zijn wedstrijden heeft gewonnen. Tevens voor de tweede wedstrijd op rij incasseerde Dallas geen tegengoals. Philipp Grubauer (o.913) maakte 21 reddingen voor Seattle, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 1-4

Rasmus Andersson had een goal en twee assists, terwijl de Calgary Flames ongeslagen bleven (voor de derde keer op een rij) met een 4-1 overwinning op de Edmonton Oilers in Rogers Place. Justin Kirkland scoorde zijn eerste NHL-goal en Dan Vladar (0.962) maakte 25 reddingen voor de Flames. Kirkland, die pas zijn elfde NHL-wedstrijd speelde, voelde zich opgelucht nu zijn eerste NHL-goal erin ligt. Jeff Skinner scoorde voor de Oilers, maar hun moeizame seizoenstart hield aan. Connor McDavid gaf toe: “Het is niet goed genoeg… maar we geven niet op.” Bij de stand 1-1 werden twee goals afgekeurd voor de Oilers.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 3-1

Tomas Hertl scoorde de game winning goal in de derde periode voor de Vegas Golden Knights in een 3-1 overwinning tegen de Anaheim Ducks in de T-Mobile Arena. Hertl maakte er 2-1 van met een one-timer vanaf de powerplay, na een korte pass van Mark Stone. Brett Howden en Pavel Dorofeyev scoorden ook voor Vegas, terwijl Ilya Samsonov (0.957) 22 reddingen maakte in zijn debuut. Keegan Kolesar had twee assists.

Boston Bruins – Florida Panthers 4-3

Sam Reinhart en Anton Lundell scoorden elk tweemaal voor de Florida Panthers in een 4-3 overwinning tegen de Boston Bruins in TD Garden. Sergei Bobrovsky maakte 24 reddingen voor Florida. Beide overwinningen van de regerende Stanley Cup-kampioenen dit seizoen kwamen tegen de Bruins. De Panthers speelden zonder captain Aleksander Barkov (blessure) en Matthew Tkachuk (ziekte). Mason Lohrei en John Beecher scoorden voor Boston, maar de Bruins verloren te veel duels, aldus coach Jim Montgomery.

Ottawa Senators – Los Angeles Kings 8-7 OT

Prijsschieten in Ottawa. Josh Norris scoorde 56 seconden in de overtime om de Ottawa Senators een spannende 8-7 overwinning te bezorgen tegen de Los Angeles Kings. Norris, die twee goals en een assist had, bezorgde de winnende treffer met een schot five hole van Darcy Kuemper. Ottawa kwam drie keer terug van een achterstand van twee doelpunten, met Zack MacEwen als uitblinker met twee goals. Mads Sogaard verving de geblesseerde Anton Forsberg in het doel, terwijl Kevin Fiala en Alex Laferriere elk tweemaal scoorden voor de Kings. Alle drie de goalies bleken de zwakste schakel. Darcy Kuemper (0.805) voor de Kings en voor Ottawa Anton Forsberg (0.667) en Mads Sogaard (0.765)> Het is te hopen voor Ottawa dat Linus Ullmark niet lang geblesseerd blijft.

New Jersey Devils – Utah Hockey Club 3-0

Jake Allen maakte twintig reddingen en behaalde zijn eerste shutout als lid van de New Jersey Devils in een 3-0 overwinning op de Utah Hockey Club in het Prudential Center. Het was shutout nummer 25 van zijn NHL-carrière en zijn eerste sinds hij op 14 februari 2023 22 reddingen maakte voor de Montreal Canadiens tegen de Chicago Blackhawks. Nico Hischier en Seamus Casey scoorden elk een goal en gaven een assist, terwijl Stefan Noesen ook het net vond voor de Devils.

New York Rangers – Detroit Red Wings 4-1

Igor Shesterkin (0.969) maakte 31 reddingen en Mika Zibanejad had een goal en twee assists in de 4-1 overwinning van de New York Rangers op de Detroit Red Wings in Madison Square Garden. Shesterkin herstelde zich van een teleurstellende prestatie tegen Utah, waar hij zes doelpunten incasseerde. Artemi Panarin droeg bij met drie assists en Reilly Smith scoorde zijn eerste goal voor de Rangers. Alexis Lafreniere en Chris Kreider waren de andere twee doelpuntenmakers voor New York. Dylan Larkin scoorde het enige doelpunt voor Detroit. De teams ontmoeten elkaar opnieuw donderdag in Little Caesars Arena.

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 3-6

Evgeni Malkin scoorde goal nummer 499 en gaf twee assists in de 6-3 overwinning van de Pittsburgh Penguins op de Montreal Canadiens in het Bell Centre. Malkin, die zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde met een empty netter. Lars Eller was een andere uitblinker met twee goals, terwijl Tristan Jarry (0.889) 24 reddingen maakte voor de Penguins.  Montreal’s doelman Sam Montembeault (0.833) kreeg 25 schoten tegen.

Colorado Avalanche – New York Islanders 2-6

Brock Nelson scoorde twee keer in de tweede periode voor de New York Islanders, die met 6-2 wonnen van de Colorado Avalanche in de Ball Arena. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de Islanders onder coach Patrick Roy, die terugkeerde naar Denver na zijn periode als coach van de Avalanche van 2013 tot 2016. Anders Lee, Kyle Palmieri, Anthony Duclair en Mathew Barzal voegden zich ook bij de doelpuntenmakers, terwijl Ilya Sorokin (0.941) 32 reddingen maakte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen na een rugoperatie. Colorado die voor het eerst sinds het seizoen 2008-09 drie opeenvolgende wedstrijden verloren, daar was coach Jared Bednar zeer ontevreden over gezien de defensieve prestatie van zijn team.

 

Previous Druk CEHL weekend, Leuven pakt maximale punten
Next Sprong Scratch, goalie goal Minnesota, eerste winst Edmonton