Mijlpalen in Pittsburgh, Colorado voor vierde keer op rij verloren


Pittsburgh
Foto: X Pittsburgh Penguins

De NHL had vier wedstrijden afgelopen nacht waarbij wat mijlpalen werden gehaald in Pittsburgh, Toronto op stoom komt en Colorado nul uit vier is.

LEES OOK: Sprong Scratch, goalie goal Minnesota, eerste winst Edmonton

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 6-5 OT

Sidney Crosby en Evgeni Malkin leidde de Pittsburgh Penguins naar een 6-5 overwinning in overtime tegen de Buffalo Sabres. Crosby scoorde de game winning goal in de overtime, waarmee hij de mijlpaal van 1.600 punten in zijn carrière bereikte. Malkin behaalde ook een mijlpaal door NHL goal 500 te maken, terwijl hij ook drie assists gaf. Malkins goal viel vroeg in de derde periode, waardoor Pittsburgh op een 4-3 voorsprong kwam. Buffalo’s JJ Peterka, terug van een hersenschudding, maakte twee goals, maar Rickard Rakell bracht Pittsburgh weer op gelijke hoogte met nog maar 46 seconden te spelen. Crosby’s goal, op aangeven van Erik Karlsson, bezegelde de zege tijdens een powerplay in de overtime. Goalie Tristan Jarry (0.400) van de Pens kon na vijf schoten en drie goals al naar de kant.

Toronto Maple Leafs – Los Angeles Kings 6-2

Auston Matthews scoorde zijn eerste goal van het seizoen en leverde twee assists in de 6-2 overwinning van de Toronto Maple Leafs tegen de Los Angeles Kings. Bobby McMann was de uitblinker met twee goals, terwijl William Nylander een goal en een assist had. Mitch Marner assisteerde drie keer, en Anthony Stolarz (0.941) maakte 32 reddingen voor Toronto, dat zijn derde overwinning op rij behaalde. De Kings scoorden twee keer in de derde periode via Alex Turcotte en Kevin Fiala, maar het was bij lange na niet genoeg. Kings goalie David Rittich (0.714) mocht na vier tegengoals naar de bank. Maar zijn vervanger Pheonix Copley (0.833) deed het niet veel beter.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 3-5

Hampus Lindholm scoorde een goal en gaf een assist, waardoor de Boston Bruins  met 5-3 wonnen van de Colorado Avalanche. De Bruins, gesteund door goals van David Pastrnak, Charlie Coyle en Cole Koepke, wonnen voor de derde keer in vijf wedstrijden. Goalie Joonas Korpisalo (0.880) maakte 22 reddingen en behaalde zo zijn eerste overwinning voor Boston.

Cale Makar en Mikko Rantanen noteerden ieder een goal en twee assists voor de Avalanche, die nu vier wedstrijden op rij hebben verloren om het seizoen te beginnen, hun slechtste start sinds 1998-99. Ondanks een sprint in de derde periode waarbij Rantanen de stand verkleinde tot 4-3, kon Colorado de comeback niet voltooien. Een empty-netter van John Beecher bezegelde het lot voor de Avalanche. Matt Stienburg maakte zijn NHL debuut voor Colorado was een minus-1 met vijf penalty minuten in 4:36 ijstijd.

Anaheim Ducks – Utah Hockey Club 5-4 OT

Leo Carlsson scoorde 54 seconden in overtime om de Anaheim Ducks naar een 5-4 overwinning te leiden tegen de Utah Hockey Club in hun eerste Home Game in het Honda Center. Carlsson stal de puck van Nick Schmaltz in de aanvallende zone en scoorde de winnende treffer tegen Utah-doelman Connor Ingram (0.853).

Pavel Mintyukov scoorde twee keer, Mason McTavish had twee assists, en Lukas Dostal (0.867) maakte 26 reddingen voor de Ducks. Voor Utah hadden Jack McBain en Michael Kesselring elk een goal en een assist, terwijl Schmaltz twee assists noteerde. Utah-coach Andre Tourigny was tevreden over de vier game roadtrip van zijn team.

Previous Sprong Scratch, goalie goal Minnesota, eerste winst Edmonton
This is the most recent story.