Winst voor Geleen in Den Haag, Neuwied wint burenruzie in Diez


Bradley Forrest in actie tegen Den Haag voor Geleen Foto: Robert Bos

Twee wedstrijden stonden er in de CEHL op het programma voor de vrijdagavond 18 oktober. De voorbode voor de halve finale Beker van Nederland volgende week zondag 27 oktober tussen UltimAir HIJS Hokij Den Haag en Snackpoint Eaters Limburg. En de burenruzie tussen EG Diez-Limburg en EHC Die Bären Neuwied. Neuwied won op bezoek bij Diez en Geleen deed hetzelfde in Den Haag.

LEES OOK: Druk CEHL weekend, Leuven pakt maximale punten

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Snackpoint Eaters Limburg 1-2

De wedstrijd tussen Geleen en Den Haag begon met een sterk stuk van Geleen, dat binnen twee minuten op voorsprong kwam dankzij een goal van Ben Duperreault op een mooie cross pass van Tom Marx. Kwam hij alleen voorde Haagse goalie Brett Magnus en via het lichaam van de goalie stuiterde de puck binnen. Snel gevolgd door een powerplay-treffer van Bradley Forrest. Eric Backman mocht de starfbank op, en Justin Evers brak zijn stick op de penalty kill zodat er echt een overwicht was voor Geleen. Forrest schoot dwars door een mêlee van spelers de puck hard en laag binnen.

Den Haag bleef echter pushen en wist in de veertiende minuut via oud Eaters speler Nick Verschuren de aansluitingstreffer te maken. Op assist van Mike van Oeveren die Verschuren wist te vinden aan de linkerkant van de goal kon hij uithalen in de verre hoek boven de vanghandschoen van Geleen goalie Jowin Ansems. In de tweede periode bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Zowel Geleen als Den Haag kregen kansen, maar beide goalies, Brett Magnus voor Den Haag en Jowin Ansems voor Geleen, hielden hun doel verder schoon voor de zwarte rubberen puck. De stand bleef 1-2, met alles nog open voor de derde periode.

In de slotfase van die derde periode kreeg Den Haag nog een kans met een powerplay, maar de Geleense penalty kill deed zijn werk uitstekend. In de slotminuten haalde Den Haag de goalie van het ijs voor een extra veldspeler, maar Geleen hield stand. Wouter Sars blokkeerde in de laatste seconden nog een schot, waardoor Geleen de wedstrijd met 1-2 won en pakte hiermee de koppositie in de ranglijst, terwijl de Duitse teams hen op de voet volgen.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Robert Bos

EG Diez-Limburg – EHC Die Bären Neuwied 3-4

Burenruzies, derby’s dat zijn heerlijke wedstrijden om te volgen. Zo ook die tussen Diez en Neuwied. Deze bleef met dertig minuten aan strafminuten redelijk rustig. Twaalf voor Diez en achttien voor Neuwied. Met 1500 toeschouwers was het lekker druk op de tribunes in Diez.

Diez-Limburg had in het begin meer puck bezit, maar de eerste treffer kwam van Neuwied, dankzij Tom Chetik. Diez goalie Justin Schroers dacht een puck gestopt te hebben na een schot van Neuwied maar niets bleek minder waar. Diez antwoordde snel met goals van Alexander Seifert en Christian Bauhof. Seifert kwam de strafbank uit en kon meteen met de puck op de breakaway terwijl Bauhof de puck geheel ongehinderd vrijstond vlak voor de goal waardoor Neuwied goalie Tjaard Jansen kansloos was. In de tweede periode scoorde Jeff Smith namens Neuwied en bracht de stand weer in evenwicht.

Diez heroverde de voorsprong door een schot van David Lademann, maar Janeck Sperling maakte kort daarna gelijk. Uiteindelijk besliste Thorben Beeg de wedstrijd in het voordeel van Neuwied met een powerplay-goal. Hij kon na lang rondspelen van de puck gevonden worden in het midden voor de goal door Jeff Smith.

Thorben Beeg scoorde de game winning goal. Foto: Website Die Bären Neuwied.
Previous Slechte start Tilburg schenkt Hamm de overwinning
Next Nijmegen bindt ook Zoetermeer aan de zegekar