Leuven walst over Mechelen heen, Heerenveen verslaat Diez

Twee wedstrijden in de CEHL waarbij Leuven geen spaan heel liet van Mechelen en Heerenveen in de slotfase het verschil maakte tegen Diez.

Chiefs Leuven – Mechelen Golden Sharks 10-3

Binnen vijf minuten waren er al drie goals gescoord in Leuven. Een face-off werd gewonnen teruggelegd en Jakob Hughe schoot de puck met een boogje in het Leuvense net. Maar lang duurde de voorsprong niet. Mathijs Lievens zette de aanval zelf op en stond aan de afronding met een one timer short side. Precies 121 seconden later viel de 1-1 binnen. Weer 125 seconden later werd het 2-1. Warre Vanmontfort stiftte de puck over de schouder van Mechelen goalie Ignace van Noten in het dak van het doel. Puckverlies door de Sharks aan de boarding leverde een 3-op-2 op voor Leuven waarna Vadim Gyesbreghs zijn oude club pijn deed door de 3-1 te scoren. Dat was ook de ruststand in de eerste periode.

In de tweede periode werd er nog twee keer gescoord door Leuven. Iniaz Steyaert en Alec James zorgde voor een 5-1 voorsprong in de derde periode. Er was in veertig minuten hockey een straf uitgedeeld van twee minuten. In de derde periode kwamen er nog 171 (!) bij. Verners Egle scoorde nog twee keer voor de Sharks. Maar Leuven maakte die tien vol. Kaelan Lauwerysen, Erik Miller, Jeremy Cote, en Robbe Delporte scoorden ook ieder een goal en alleen Vadim Gyesbreghs wist voor Leuven een tweede goal te scoren.

Erik Miller scoort. Foto: Facebook Chiefs Leuven

Unis Flyers Heerenveen – EG Diez-Limburg 4-2

Diez had vrijdagavond verloren van de rivaal Neuwied in eigen huis en mocht op zaterdag meteen door naar Heerenveen. De beste man op het ijs was Tuukka Rajamaki. De Finse import scoorde een hattrick. Maar het verschil werd pas gemaakt in de slotfase. Want na de eerste periode stond er 1-0 op het scorebord in Thialf. Dave van den Bos scoorde de 1-0 na tien minuten in de wedstrijd. Na een team wissel van Diez kwam er ruimte aan de linkerkant waarna Brett Magee de puck vanaf de boarding zo op de stick van den Bos legde die met een one timer hard en laag de Flyers op een 1-0 voorsprong schoot.

Op de powerplay in de tweede periode was het Tuukka Rajamaki met zijn eerste goal van de avond. Met wat stick moves zette hij wat verdedigers op het verkeerd been en schoot de 2-0 binnen. Twee goals kort achter elkaar voor Diez zorgde voor de 2-2 tussenstand na veertig minuten. Eerst was het op de powerplay Niko Lehtonen en twee minuten daarna Sami Tamminen. Vijf minuten voor tijd kwam een schot van Brett Magee via de schaats van Jasper Nordemann bij Rajamaki en die zette met een backhand forehand move de 3-2 op het scorebord. Veertig seconden voor tijd voltooide Rajamaki zijn hattrick met een one timer bij een 4-on-4.

Rajamaki na een van zijn goals omringd door Flyers spelers. Foto: RicardoVeenMedia