Den Haag vermorzelde Mechelen, Leuven dendert door

Drie wedstrijden gisterenavond in de CEHL. Geleen had overtime nodig tegen Heerenveen. Den Haag deed een Veni Vidi Vici tegen Mechelen. En Leuven won op bezoek in Herentals.

Snackpoint Eaters Limburg – Unis FLyers Heerenveen 4-3 OT

De wedstrijd tussen Geleen en Heerenveen begon in een hoog tempo, waarbij beide teams elkaar goed in balans hielden. Na drie minuten werd het eerste schot op doel gelost door Geleen, dat vervolgens de score opende dankzij een pass van Tijn Jacobs op Jordan Steinmetz: 1-0. Ondanks dat Heerenveen gevaarlijk bleef, wist Geleen de voorsprong vast te houden.

In de tweede periode scoorde Heerenveen al na elf seconden de gelijkmaker via Tuukka Rajamaki. Hij kreeg de assists van Jelle Kronenburg. De Eaters kregen daarna meerdere powerplay-kansen en wisten met twee goals, waaronder een schot van Steinmetz (zijn tweede goal) bij een 5-on-3, en een goal van Ben Duperreault, bij een 5-on-4, en binnen 36 seconden op een 3-1 voorsprong te komen.

Ben Duperreault scoort de 3-1. Foto Wil Smeets

Heerenveen verkleinde de achterstand door een powerplay-goal van Henri Ruotsalainen: 3-2. Die viel weer binnen 69 seconden na de 3-1 binnen achter Geleen goalie Jowin Ansems. De derde periode bracht meer spanning, met kansen voor beide teams. Vijf minuten voor tijd bracht Rens Aberson Heerenveen op gelijke hoogte: 3-3. De wedstrijd ging naar overtime, waarin Heerenveen begon met een man meer in verband met een straf voor too many men. Geleen overleefde de straf en met nog 27 seconden op de klok scoorde Wouter Sars de winnende goal na een pass van Bradley Forrest, waarmee Geleen met 4-3 de wedstrijd won.

Mechelen Golden Sharks – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 0-15

Den Haag gaf even een masterclass hockey aan Mechelen. Maar liefst 15-0 was de uitslag. Vier goals voor Matias Mustonen met twee assists.

#23 Matias Mustonen in actie tegen Mechelen. Foto Cor Machielsen Face-Off

Twee goals en twee assists voor Tobie Collard. Een assist en twee goals voor Mike van Oeveren. Twee goals en een assist voor Joey Oosterveld. Een goal en twee assists voor Donovan de Zwart. Vier assists en een goal voor Dani van Schilt. Een goal en vijf assists voor captain Raymond van der Schuit. Een goal en een assist voor Marco Bommezijn en Eric Backman scoorde een goal. HIJS goalie Brett Magnus had een shutout over veertig minuten en Cas Neuman speelde de laatste twintig minuten en pakte ook een shutout.

Heylen Vastgoed HYC Herentals – Chiefs Leuven 2-6

Chiefs Leuven blijft meedraaien in de subtop van de CEHL Cup. Ook op bezoek in Herentals wist men de drie punten mee te nemen naar Leuven. Na de eerste periode stonden de mannen uit de studentenstad met 2-0 voor. Alec James en Jeremy Cote zorgde voor de 0-2 tussenstand. Rick Cuylen scoorde twee keer de aansluitingstreffer. Hij scoorde de 1-2 en 2-3 in de tweede periode. Maar na de 1-2 was het Jerey Cote met zijn tweede goal voor de 2-3 en ook Alec James scoorde zijn tweede goal van de avond met de 2-4. Tijdens de derde perioe scoorde Iniaz Steyaert en Erik Miller beide nog een keer voor Leuven zodat de einstand 2-6 werd in het voordeel van de Chiefs.

HYC – Chiefs (archief) Foto: Kurt Tops